• Τιμές - Εξοπλισμός - Τεχνικά - Test - Συγκριτικά Εγγυήσεις - Χρηματοδοτικά - Προσφορές

Μεγάλα μικρά είναι πλέον και το Polo αλλά και το Ibiza, σίγουρα συγκρίσιμα με τα Golf και Leon 15 ετών.

Γιατί να πάρεις μικρομεσαίο, με τόσο μεγάλα μικρά;

Διαβάστηκε από 13256 αναγνώστες - Ημερομηνία δημοσίευσης: 3/4/2019
 

Γιατί να πάρεις μικρομεσαίο, όταν υπάρχουν τόσο μεγάλα μικρά; Πως κατάφεραν τα σημερινά «μικρά» να είναι σαν τα μικρομεσαία πριν 10 χρόνια;

Έχεις μικρομεσαίο δεκαετίας ή και παλιότερο και ζαχαρώνεις ένα καινούργιο μοντέλο; Μήπως αντί να κοιτάς ποιο μοντέλο έχει αντικαταστήσει το δικό σου, καλύτερα να δεις ποιο είναι το ίδιο μεγάλο και σου καλύπτει τις ανάγκες; Μήπως να πάρεις ένα φθηνότερο μικρό με ίδιους χώρους καλύτερα;

Το ότι τα αυτοκίνητα γενικώς έχουν μεγαλώσει είναι εμφανές. Βάλε ένα σημερινό μικρό δίπλα σε ένα μικρομεσαίο δέκα ή δεκαπέντε ετών και οι συγκρίσεις είναι προφανείς. Και όμως, οι περισσότεροι δεν σκέφτονται με βάση το μέγεθος αλλά με βάση την κατηγορία.

Έτσι βλέπεις πως κάποιος που έχει ένα Golf του 2001 κοιτάζει το σημερινό Golf και φυσικά του πέφτει ακριβό. Όμως ο λόγος που θέλει καινούργιο αυτοκίνητο δεν είναι γιατί δεν χωράει στο παλιό, αλλά γιατί το παλιό απλά πάλιωσε.

Και έτσι χάνεται η ευκαιρία για ένα φθηνότερο αυτοκίνητο που καλύπτει τις ανάγκες πλήρως, χωρίς να στοιχίζει μια περιουσία. Και δεν είναι μόνο το Golf του 2001. Όλα τα μικρομεσαία της εποχής, αλλά και μεταγενέστερα μοντέλα, είχαν μεταξόνιο γύρω στα 2,5 μέτρα και μόλις που ξεπερνούσαν τα 4 μέτρα σε μήκος.

Τα σημερινά μικρομεσαία έχουν ξεπεράσει τα 2,7 μέτρα μεταξόνιο και πολλά φτάνουν μέχρι και 4,5 μέτρα μήκος. Όσο ήταν κάποτε τα μεσαία. Όμως αυτοί οι χώροι, όσο κι αν είναι ευπρόσδεκτοι, έχουν κόστος. Αντίθετα, αν το μικρομεσαίο 10 ή 15 ετών ήταν αρκετό σε χώρους, τότε ένα μικρό σήμερα προσφέρει τους ίδιους ή και καλύτερους.

Δεν έχουν μεγαλώσει όλα τα μικρά, όμως κάποια μικρά είναι σίγουρα μεγαλύτερα από μικρομεσαία της περασμένης δεκαετίας. Πάρε το Renault Clio για παράδειγμα. Μεγαλύτερο σε κάθε διάσταση από σχεδόν όλα τα μικρομεσαία της εποχής και σίγουρα από το Megane μέχρι το 2006. Και με καλύτερη εκμετάλλευση χώρων είναι σίγουρα και πιο ευρύχωρο. Το ίδιο και το νέο Nissan Micra, σαφώς μεγαλύτερο από το τελευταίο Almera, σχεδόν όσο μεγάλο και το Pulsar.

Μεγάλα μικρά είναι πλέον και το Polo αλλά και το Ibiza, σίγουρα συγκρίσιμα με τα Golf και Leon 15 ετών. To ίδιο και το C3 που πλέον φτάνει σε μέγεθος το πρώτο C4.

Μήπως λοιπόν το επόμενο αυτοκίνητό σου να το διαλέξεις με το μέτρο και όχι με την κατηγορία; Εσύ πόσα λεφτά θα γλιτώσεις αγοράζοντας ένα μεγάλο μικρό αντί για ένα μικρομεσαίο; Και ποιο μικρό είναι αυτό που θα αντικαταστήσει το παλιό σου μικρομεσαίο ικανοποιητικά;

4 tips για χρώμα σαν καινούργιο!

Πως αποθηκεύονται τα ελαστικά;

13 + 1 βλάβες που θα σε στείλουν συνεργείο!

«Πολεμικά» Karma Revero GT με 536 άλογα

Η κίνηση στους δρόμους

Νέο teaser για το επερχόμενο Ford Puma crossover (+vid)

Dacia Duster VS Opel Astra VS SEAT Arona

Tο Suzuki Ignis facelift;

Δοκιμή: Nissan Micra 1,0 λτ. turbo με 100 PS

VW Transporter εν ονόματι του νόμου

Αποκλειστικό: Νέο Volvo V40

Η ευρωπαϊκή «εκστρατεία» της McLaren GT

ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ: Ποια αυτοκίνητα είναι για κλωτσιές;

ΣΦΑΚΙΑΝΑΚΗΣ: No1 δίκτυο μεταχειρισμένων αυτ/των.

Αγορά / Auto Bild: Δείτε εδώ ποια μοντέλα αποτελούν έξυπνες αγορές!!

Yellow Pages: Ελαστικά - Τιμές - Προσφορές!

Yellow Pages: Λιπαντικά - Προδιαγραφές!

ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΑ: To καλύτερο επαγγελματικό αυτοκίνητο !

NISSAN: Micra με νέο 1.000άρι turbo από 12.690€

CITROEN: Reverse Sales με προνομιακή χρηματοδότηση και 5ετή εγγύηση

PEUGEOT: 208 & SUV 2008 Signature με το μεγαλύτερο όφελος!

MITSUBISHI: 0-100 Όλα τα επιβατικά μοντέλα με 0% επιτόκιο & 100€/μήνα

περισσότερα »