Η BMW i4 κάνει ενημέρωση λογισμικού αλλά μόνο στο... ίσωμα

Η BMW i4 κάνει ενημέρωση λογισμικού αλλά μόνο στο... ίσωμα

4.005 Επισκέψεις στο άρθρο (3/2/2023)

Σε επίπεδο έδαφος πρέπει να βρίσκεται η BMW i4 προκειμένου να δεχτεί τις ασύρματες ενημερώσεις λογισμικού! Αυτό ανακάλυψε μία ιδιοκτήτρια και η είδηση κάνει το γύρο του κόσμου!

Παράξενο αλλά αληθινό

Οι ασύρματες ενημερώσεις (over-the-air) για τα σύγχρονα αυτοκίνητα είναι ιδιαιτέρως κρίσιμες, αφού επιτρέπουν στο αυτοκίνητο να βελτιώσει κάποιες από τις λειτουργίες του ή να εγκαταστήσει καινούργιες, τις οποίες δεν είχε στο παρελθόν. Ωστόσο στην περίπτωση της BMW i4, για να ισχύσει κάτι τέτοιο, το αυτοκίνητο θα πρέπει να είναι σε επίπεδο έδαφος!

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »

Η ιδιοκτήτρια μίας BMW i4 έκανε σχετικό tweet

Η είδηση αυτή έγινε γνωστή από την ανάρτηση της Clare Eliza, ιδιοκτήτριας μίας BMW i4. Όταν λοιπόν προσπάθησε να ενημερώσει το λογισμικό του μοντέλου της, έλαβε το εξής μήνυμα στην οθόνη του συστήματος infotainment: «Ο δρόμος είναι πολύ απότομος για να ξεκινήσει η εγκατάσταση. Σταθμεύστε το όχημα σε επίπεδο έδαφος».

Έδωσε απαντήσεις εκπρόσωπος της BMW

Οι απορίες που υπήρξαν μετά από αυτό το μήνυμα ήταν πολλές και ένας εκπρόσωπος της BMW κλήθηκε να απαντήσει σε Μέσα του εξωτερικού αρχικά, πως το αυτοκίνητο γνωρίζει αν βρίσκεται ή όχι σε επίπεδο έδαφος και έπειτα γιατί δεν πραγματοποιεί τις ενημερώσεις λογισμικού εάν είναι σταθμευμένο σε ανηφόρα ή κατηφόρα, παρά μόνο σε επίπεδο έδαφος. Σε ότι αφορά την πρώτη ερώτηση ο εκπρόσωπος απάντησε ότι το όχημα έχει όλα τα είδη αισθητήρων που του επιτρέπουν να γνωρίζει που ακριβώς βρίσκεται. Σε ότι αφορά τη δεύτερη ερώτηση, ανέφερε πως είναι θέμα ασφάλειας σε περίπτωση που για κάποιο λόγο κάτι πάει στραβά με την ενημέρωση και ενδεχομένως να οδηγήσει σε κίνηση το αυτοκίνητο.

Δικλείδα ασφαλείας το επίπεδο έδαφος

Εν ολίγοις, η BMW δεν θέλει να διακινδυνεύσει μια περίπτωση όπου, κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης λογισμικού κάτι πάει λάθος και το χειρόφρενο «λυθεί» κατά λάθος. Έτσι ακόμα και στην περίπτωση που κάτι τέτοιο ισχύσει, από τη στιγμή που το αυτοκίνητο θα είναι σε επίπεδο έδαφος θα αποφευχθεί η κίνησή του μπροστά ή πίσω, εν αντιθέσει με την περίπτωση που είναι σταθμευμένο σε ανηφόρα ή κατηφόρα, που ο καθένας μπορεί να καταλάβει τι μπορεί να συμβεί.
 
Τώρα, όσον αφορά για την Clare Eliza, η οποία μένει σε κάποιο λόφο, θα πρέπει να παρκάρει κάπου άλλου την BMW i4 για να κάνει τη δουλειά της ή να μετακομίσει!    

Δείτε το σχετικό tweet

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »

Ακολουθήστε το autotriti.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
Δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις, στο Autotriti.gr
Σχολιάστε
site result-barea
top5