4 φωτογραφίες »

Το αυτοκίνητο που βλέπετε δεν αποτελεί επίσημο προϊόν της Mercedes αλλά εργασία του ανεξάρτητου σχεδιαστή Lujie Huang.

H Mercedes Vision Duet δείχνει το μέλλον (+vid)

2.221 Επισκέψεις στο άρθρο (29/9/2020)

H Mercedes-Benz Vision Duet τρέχει το χρόνο προς τα εμπρός και μας προσφέρει μία ιδέα σχετικά με το πως θα μπορούσε να είναι ένα μελλοντικό premium αυτοκίνητο εξοπλισμένο με τεχνολογία αυτόνομης οδήγησης 5ου επιπέδου.

Το αυτοκίνητο που βλέπετε δεν αποτελεί επίσημο προϊόν της Mercedes αλλά εργασία του ανεξάρτητου σχεδιαστή Lujie Huang ως διατριβή του τελευταίου ενώ σπούδαζε στο ArtCenter College of Design. Ξεκινώντας από τις συστάσεις, σύμφωνα με τον δημιουργό το  Vision Duet είναι ένα τριθέσιο  grand tourer που στοχεύει να προσφέρει ένα νέο είδος εμπειρίας κατά τη διάρκεια του ταξιδιού με έναν πολύ καινοτόμο σχεδιασμό.
 
Το Vision Duet στερείται παραδοσιακών χαρακτηριστικών όπως τιμόνι ή πεντάλ και αντ 'αυτού διαθέτει δύο άνετα καθίσματα προς τα εμπρός και ένα μεγάλο τραπέζι στο κέντρο της καμπίνας. Όταν το όχημα είναι σταθμευμένο, η γυάλινη οροφή μπορεί να πάει προς τα πίσω και να χρησιμοποιηθεί ένα τρίτο κάθισμα. Μάλιστα ο σχεδιαστής σημειώνει πως εμπνεύστηκε έντονα από τη διάταξη των καθισμάτων των σκαφών αναψυχής κατά τη δημιουργία του Vision Duet.  
 
Εξωτερικά το μοντέλο έχει κοινά στοιχεία με τα περισσότερα κανονικά αυτοκίνητα της Mercedes, ωστόσο το εντυπωσιακότερο χαρακτηριστικό είναι πως δε διαθέτει πόρτες!  Κλείνοντας να πούμε πως ο Lujie Huang έχει οραματιστεί το μοντέλο του ως αμιγώς ηλεκτρικό προσθέτοντας έτσι στα θετικά τους τις μηδενικές εκπομπές ρύπων.
 

CORAL GAS PASXA
citroen