Η Tesla αποθηκεύει πληροφορίες από όλα τα αυτοκίνητα της

Η Tesla αποθηκεύει πληροφορίες από όλα τα αυτοκίνητα της

1.854 Επισκέψεις στο άρθρο (22/10/2021)

Το Ιατροδικαστικό Ινστιτούτο της Ολλανδίας (I.I.O.)αποκρυπτογράφησε τα δεδομένα από το λογισμικό της Tesla, αποκαλύπτοντας πλούσιες και αρκετά σημαντικές πληροφορίες σχετικά με την οδήγηση των ηλεκτρικών αυτοκινήτων της.

Το Ιατροδικαστικό Ινστιτούτο της Ολλανδίας στην αποκρυπτογράφηση του Autopilot

Ήταν γνωστό πως τα μοντέλα της αμερικάνικης εταιρίες κράταγαν αρχείο με πληροφορίες σχετικά με την οδήγηση του ιδιοκτήτη. To I.I.O. μετά από ορισμένα περιστατικά, προχώρησε σε έρευνες που αφορούσαν την αποκρυπτογράφηση του συγκεκριμένου υλικού, για την λήψη των πολύτιμων πληροφοριών, οι οποίες παρέμεναν πολύ καλά φυλαγμένες.

«Μαύρο κουτί» και για τα αυτοκίνητα

Η έρευνα αφορούσε το γνωστό βοηθητικό σύστημα του οδηγού, το Autopilot της Tesla. Το συγκεκριμένο λογισμικό έχει την δυνατότητα να αποθηκεύει πληροφορίες σχετικά με την ταχύτητα, την θέση των πεντάλ , την γωνία του τιμονιού καθώς και την χρήση του φρένου. Το αρχείο αυτό μπορεί να αποθηκεύσει υλικό σχεδόν ενός χρόνου, ανάλογα με την χρήση του οχήματος. Το σύστημα αυτό είναι παρόμοιο με το «μαύρο κουτί» των αεροπλάνων.

Μεγάλη βοήθεια στην έρευνα ατυχημάτων

Η ουσία είναι πως κάτι τέτοιο θα βοηθήσει τις διάφορες ιατροδικαστικές επιτροπές στην έρευνα διαφόρων υποθέσεων και ατυχημάτων, όπου έχουν συμμετάσχει οχήματα Tesla, όπως ακριβώς γίνεται και με τα αεροπορικά δυστυχήματα. Επίσης δίνεται η δυνατότητα και στους ίδιους τους ιδιοκτήτες να έχουν παρόμοια πρόσβαση στο λογισμικό αλλά και της κάμερας του αυτοκινήτου.

Πρόβλημα αν πέσει σε «κακά» χέρια

Αξίζει να αναφέρουμε πως τα παραπάνω, είναι ελάχιστα από όσα γνωρίζουμε για τα πολύτιμα δεδομένα που αποθηκεύονται στο λογισμικό και φυλάγονται κάτω από πολλά στρώματα ασφαλείας. Οι απορίες που δημιουργούνται είναι πολλές, όπως το πώς χρησιμοποιεί αυτές τις πληροφορίες η Tesla, κατά πόσο παραβιάζει τα προσωπικά δεδομένα ή για πόσο καιρό κρατάει αρχείο. Στα παραπάνω ερωτήματα η Tesla δεν κάνει κανένα σχολιασμό, γεγονός που κάνει πολλούς να σκέφτονται καχύποπτα.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »


Εσείς πως θα αισθανόσουν αν το αυτοκίνητό σου σε παρακολουθούσε; Πως θα σου φαινόταν αν κάποιος κακόβουλος χάκερ είχε πρόσβαση σε αυτές τις πληροφορίες;

Η Tesla «παρακολουθεί» τα οχήματά της

  • Αποθηκεύει δεδομένα , κάτι σαν το «μαύρο κουτί» των αεροπλάνων
  • Το Ιατροδικαστικό Ινστιτούτο της Ολλανδίας αποκρυπτογράφησε υλικό, βρίσκοντας σημαντικές πληροφορίες
  • Μεγάλη βοήθεια στην έρευνα ατυχημάτων
  • Προσωπικά δεδομένα που αν πέσουν σε λάθος χέρια μπορούν να χρησιμοποιηθούν κατά των ιδιοκτητών

Χρήσιμο ένα «μαύρο κουτί» στο αυτοκίνητο ή προκαλεί περισσότερο φόβο;

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »

ford
NISSAN