3 φωτογραφίες »

Η νέα Maserati MC20.

«Hλεκτροκίνητη» η Maserati από το 2025

1.925 Επισκέψεις στο άρθρο (30/11/2020)

Aπό υβριδικά και ηλεκτρικά αυτοκίνητα θα αποτελείται η γκάμα της Maserati από το 2025 και έπειτα, σύμφωνα με τον CEO της φίρμας.


Μπορεί η νέα Grecale, το νέο SUV της Maserati, να προσφερθεί αρχικά με κινητήρες εσωτερικής καύσης αλλά και σε υβριδική έκδοση, ο στόχος της εταιρείας ωστόσο είναι όλη η γκάμα της να εξηλεκτριστεί μέσα στα επόμενα 5 χρόνια.

Ο CEO της φίρμας, κ. Davide Grasso, σε δηλώσεις που έκανε κατά την διάρκεια μιας εκδήλωσης μόδας, ισχυρίστηκε πως από το 2025 και έπειτα, όλα τα μοντέλα της Maserati θα είτε υβριδικά είτε αμιγώς ηλεκτρικά. Ο ίδιος είπε: «H νέα GranTurismo και η GranCabrio θα πάρουν ηλεκτροκίνητες εκδόσεις επίσης, η γκάμα μας θα εξηλεκτριστεί μέσα στα επόμενα 5 χρόνια».

Η νέα Grecale θα γίνει το πρώτο αμιγώς ηλεκτρικό μοντέλο της Maserati το 2022, έναν χρόνο μετά την παρουσίασή της με κινητήρες εσωτερικής καύσης. Τα επόμενα αυτοκίνητα της Maserati που θα ακολουθήσουν το ίδιο μονοπάτι θα είναι η Levante και η Quattroporte το 2023 ή το 2024.

Το supercar MC20 θα γίνει το μοντέλο από το οποίο θα αντλήσουν έμπνευση όλα τα μελλοντικά προϊόντα της Maserati. O αρχισχεδιαστής Klaus Busse δήλωσε: «To πρόσωπο της MC20, με την γρίλια χαμηλά και τα φώτα τοποθετημένα αρκετά πιο ψηλά θα είναι η σχεδιαστική ταυτότητα της φίρμας». Τα νέα μοντέλα της Maserati θα είναι άμεσα αναγνωρίσιμα από τα LED DRL φώτα τους μπροστά ενώ μένει να δούμε εάν θα δούμε κάποια νέα Maserati να λαμβάνει στοιχεία από το πίσω μέρος της νέας MC20.
 

Mercedes
skoda