Ηyundai: «Πριν το 2030 θα έχουμε ιπτάμενα αυτοκίνητα στις πόλεις»
4 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ »

Ηyundai: «Πριν το 2030 θα έχουμε ιπτάμενα αυτοκίνητα στις πόλεις»

2.821 Επισκέψεις στο άρθρο (10/12/2021)

Η Hyundai πιστεύει στον ερχομό των ιπτάμενων αυτοκινήτων και θεωρεί πως μπορούν να μειώσουν την κίνηση μέσα στις πόλεις αλλά και τις βλαβερές εκπομπές ρύπων.

Πιστεύει στα ιπτάμενα αυτοκίνητα η Hyundai

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »

H Hyundai είναι πολύ αισιόδοξη σχετικά με το μέλλον της αστικής αεροπορικής κινητικότητας και θεωρεί πως αυτός ο τομέας θα παρουσιάσει δραματική αύξηση προς τα τέλη αυτής της δεκαετίας.

To ιπτάμενο αυτοκίνητο της Hyundai δεν θα μπορεί να κινείται στους δημόσιους δρόμους

Αυτή την στιγμή υπάρχουν ένα-δύο ιπτάμενα αυτοκίνητα στην αγορά αλλά μέχρι αυτή την στιγμή, καμία μεγάλη εταιρεία κατασκευής αυτοκινήτων δεν έχει παρουσιάσει κάποιο δικό της μοντέλο. Η Hyundai ωστόσο είναι μία από τις εταιρείες που έχει καταστρώσει το δικό της σχέδιο πάνω στην αστική αεροπορική κινητικότητα, ωστόσο φαίνεται πως το μοντέλο που αναπτύσσει θα μπορεί να απογειώνεται κάθετα και να προσγειώνεται σε συγκεκριμένο σημείο αλλά δεν θα μπορεί να κινείται επίσης στους δημόσιους δρόμους.

Το 2028 το πρώτο ταξίδι με ιπτάμενο αυτοκίνητο από την Hyundai

Η Hyundai έχει ήδη παρουσιάσει το S-A1 concept όχημα που αναπτύχθηκε μαζί με την Uber στις αρχές του 2020. Οι εργασίες πάνω στο αυτοκίνητο συνεχίζονται, με τους Κορεάτες να επιθυμούν να πραγματοποιήσουν το πρώτο ταξίδι με ιπτάμενο αυτοκίνητο το 2028. Ο Michael Cole, στέλεχος της Hyundai στην Ευρώπη δήλωσε: «Πρέπει να περάσει ένα χρονικό διάστημα για να μπορέσουμε να προχωρήσουμε. Θεωρούμε πως προς τα τέλη της δεκαετίας, η αστική αεροπορική κινητικότητα θα μειώσει το κυκλοφοριακό μέσα στις πόλεις και θα μειώσει τις εκπομπές ρύπων».

Έχει αυτονομία 96 χιλιομέτρων και τρέχει με 290χλμ./ώρα

Το S-A1 σχεδιάστηκε για να κινείται με ταχύτητες έως και 290 χλμ./ώρα, ενώ μπορεί να πετάξει μεταξύ 1.000-2.000 ποδιών (300-600 μέτρα) για 96 χιλιόμετρα. Το προαναφερθέν όχημα μπορεί να προσγειωθεί πάνω σε μια ειδική πλατφόρμα που ονομάζεται «Hub» και ουσιαστικά αποτελεί την φουτουριστική εκδοχή ενός ελικοδρόμιου με επιπλέον εγκαταστάσεις όπως καφετέριες και χώρους ανάπαυσης.

Ξεχάστε το κυκλοφοριακό χάος σε Κηφισό και Κηφισίας!
- Το 2028 το πρώτο ταξίδι με ιπτάμενο αυτοκίνητο Hyundai
- Τα ιπτάμενα αυτοκίνητα θα μειώσουν την κίνηση μέσα στις πόλεις
- Έχει αυτονομία 96 χιλιομέτρων και τρέχει με 290χλμ./ώρα
Πιστεύετε πως υπερβάλλει η Hyundai ή όντως θα δούμε ιπτάμενα αυτοκίνητα μέσα στα επόμενα χρόνια;

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »

MERCEDES NEW RANGE
4green