«Κράτα το παλιό σου αμάξι» συμβουλεύει η BMW

«Κράτα το παλιό σου αμάξι» συμβουλεύει η BMW

3.313 Επισκέψεις στο άρθρο (1/12/2022)

Να κρατήσουν τα παλιά τους αυτοκίνητα συμβούλευσε τους καταναλωτές η επικεφαλής της BMW για τη βιωσιμότητα, αρκεί να τα συντηρούν σωστά. Εσύ συμφωνείς με την κυρία Monika Dernai;

Στέλεχος της BMW προτείνει: «Κρατήστε το παλιό σας αυτοκίνητο»

Στην πορεία των ετών έχουν ακουστεί διάφορες απόψεις στο χώρο της αυτοκινητοβιομηχανίας οι οποίες σηκώνουν πολλή συζήτηση. Αυτή τη φορά είναι η σειρά της Monika Dernai, υψηλόβαθμου στελέχους της BMW που ασχολείται με θέματα βιωσιμότητας, να συζητηθεί λόγω της πρότασης που έκανε.

Σε ομιλία της στο Λονδίνο, η κ. Dernai αναφέρθηκε στους τρόπους με τους οποίους η βαυαρική αυτοκινητοβιομηχανία θα μπορούσε να μειώσει την επίδρασή της στην επιβάρυνση του περιβάλλοντος και, μεταξύ άλλων, πρότεινε οι ιδιοκτήτες να κρατούν για όσο περισσότερο γίνεται και σε όσο καλύτερη κατάσταση μπορούν τα αυτοκίνητα που έχουν στην κατοχή τους. Επιπλέον, σύμφωνα με την ίδια, θα μπορούσαν να δημιουργηθούν υποδομές έτσι ώστε να «αναγεννιούνται» τα ακόμα παλαιότερα αυτοκίνητα με σκοπό να κυκλοφορούν.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »

Στα 16,6 χρόνια ο μέσος όρος ηλικίας του στόλου οχημάτων στην Ελλάδα

Αυτή η δήλωση έρχεται σε ένα διάστημα που η παραγωγή καινούργιων αυτοκινήτων πασχίζει να έρθει στην περίφημη κανονικότητα και παρατηρούνται μεγάλες καθυστερήσεις στις παραδόσεις, που σε κάποιες περιπτώσεις ξεπερνούν τον 1 χρόνο ή ακόμα πλησιάζουν τον 1,5 χρόνο (18 μήνες). Επιπρόσθετα, πέρα από τα όποια προβλήματα στην παραγωγή, οι αυστηρές νόρμες για τις εκπομπές ρύπων και η νομοθεσία που επιβάλλει η Ευρωπαϊκή Ένωση οδηγούν την αγορά και τους καταναλωτές προς την αγορά ηλεκτρικού ή έστω εξηλεκτρισμένου αυτοκινήτου (υβριδικά, Plug-in Hybrid, mild hybrid).

Παρόλα αυτά, η επικεφαλής για τη βιωσιμότητα της βαυαρικής μάρκας, είπε ανοιχτά αυτό που σκέφτεται και, παράλληλα, αυτό που υποστηρίζουν ένθερμα χιλιάδες πολίτες της Ευρώπης, δηλαδή να κρατούν τα παλιά τους αυτοκίνητα, αρκεί να τα συντηρούν σωστά ώστε να είναι ασφαλή για τους ίδιους, αλλά και τους υπόλοιπους χρήστες του δρόμου. Πόσο μάλλον όταν μιλάμε για την Ελλάδα, μια χώρα που ο μέσος όρος ηλικίας των κυκλοφορούντων οχημάτων ξεπερνά -έστω και οριακά- τα 16,5 χρόνια.

Κλείνοντας, η ίδια θέλησε να ισορροπήσει κάπως την κατάσταση, προσθέτοντας ότι μια πολύ καλή λύση είναι και τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς μέχρι ενός σημείου, αφού υπάρχει και πάντα θα υπάρχει η ανάγκη για κατοχή προσωπικού μεταφορικού μέσου από τον σύγχρονο άνθρωπο, κάτι που δεν πρόκειται να αλλάξει.

Η δήλωση της Monika Dernai

«Πρέπει πραγματικά να σκεφτούμε πως θα παρατείνουμε τη διάρκεια ζωής των αυτοκινήτων. Να μην έχουμε μία αγορά μεταχειρισμένων αυτοκινήτων όπου απλά ο ένας πουλάει στον άλλο, αλλά να σκεφτούμε πως θα αυξήσουμε το χρόνο ζωής του παλιού μας αυτοκινήτου για όσο περισσότερο γίνεται. Μια ιδέα θα μπορούσε να είναι το φρεσκάρισμα του σαλονιού, κάνοντας έτσι ένα παλιό αυτοκίνητο να μοιάζει με καινούργιο».

Αλήθεια, εσύ συμφωνείς με τις δηλώσεις της επικεφαλής για τη βιωσιμότητα της BMW ή σου φαίνεται ένας τρόπος ούτως ώστε οι μάρκες να κερδίζουν περισσότερα λεφτά από τα service, τις επισκευές και γενικότερα τις after sales υπηρεσίες;

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »

Mercedes
skoda