2 φωτογραφίες »

H MACA σχεδιάζει να έχει έτοιμο το τελικό μοντέλο στα τέλη του 2021.

MACA Carcopter: Το πρώτο ιπτάμενο μονοθέσιο της F1

1.849 Επισκέψεις στο άρθρο (18/1/2021)

Η έκθεση CES (Consumer Electronics Show) δεν σταματά να μας εκπλήσσει ποτέ και το ίδιο έκανε μία ακόμα φορά, μέσω της παρουσίασης ενός ιπτάμενου πρωτότυπου αγωνιστικού αυτοκινήτου της F1!

Το επονομαζόμενο ως Carcopter όπως βλέπουμε διατηρεί ένα σχεδιασμό που συνδυάζει στοιχεία ενός drone και ενός μονοθεσίου της F1. Σύμφωνα με την γαλλική εταιρεία MACA που το έχει εμπνευστεί, το Carcopter φτάνει ταχύτητες έως και 246 χλμ./ώρα, ισχύς που προέρχεται από μία σειρά κινητήρων που αντλούν ενέργεια από ένα σύστημα κυψέλων υδρογόνου.
 
Έτσι, όπως αναφέρει η MACA το Carcopter έχει μηδενική επίπτωση προς το περιβάλλον αφού δεν εκπέμπει ρύπους κατά τη λειτουργία του. Παράλληλα είναι εμπνευσμένο για να παράγει πολύ λιγότερο θόρυβο μειώνοντας ταυτόχρονα και το αποτύπωμα ηχορύπανσης. Αξίζει να σημειωθεί πως η εν λόγω εταιρεία είναι δημιουργημένη από τον πρώην πιλότο μαχητικών αεροσκαφών Thierry de Boisvilliers και το πρώην στέλεχος της Airbus, Michael Krollak.
 
Κλείνοντας η MACA σχεδιάζει να έχει έτοιμο το τελικό μοντέλο στα τέλη του 2021 και να μπορέσει να είναι διαθέσιμο για χρήση στην πίστα το 2023!
 

Hyundai
4green