Με 918 ίππους στην κορυφαία έκδοση R η Lotus Eletre
3 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ »

Με 918 ίππους στην κορυφαία έκδοση R η Lotus Eletre

5.043 Επισκέψεις στο άρθρο (26/10/2022)

Περισσότερες λεπτομέρειες για την Eletre, το πρώτο της ηλεκτρικό SUV έδωσε στη δημοσιότητα η Lotus.

Τρεις εκδόσεις

Σε τρεις εκδόσεις θα προσφέρει το πρώτο της ηλεκτρικό SUV η Lotus. Ο λόγος για την Eletre, η οποία έκανε το ντεμπούτο της τον περασμένο Μάρτη. Σύμφωνα με τη μάρκα η Eletre θα είναι διαθέσιμη στις εκδόσεις Eletre, Eletre S και Eletre R, δημοσιεύοντας παράλληλα και τα πρώτα στοιχεία απόδοσης για την κάθε μια από αυτές.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »

918 ίπποι στην κορυφαία έκδοση

Ξεκινώντας με την κορυφαία Eletre R, το μοντέλο διαθέτει δύο ηλεκτρικά μοτέρ, 918 ίππους και 985 Nm ροπής. Η R κάνει το 0-100 χλμ./ώρα σε 2,95 δευτερόλεπτα, ενώ η τελική ταχύτητα ανέρχεται στα 265 χλμ./ώρα. Οι λιγότερο ισχυρές Eletre και Eletre S των 600 ίππων και του ενός ηλεκτροκινητήρα, χρειάζονται 4,5 δευτερόλεπτα για να ολοκληρώσουν το 0-100 χλμ./ώρα. Η κορυφαία αυτονομία ανέρχεται στα 600 χιλιόμετρα (Eletre και Eletre S), όμως στην περίπτωση της ισχυρότερης Eletre R περιορίζεται στα 490 χιλιόμετρα. Σε κάθε περίπτωση η Eletre εξοπλίζεται με την ίδια μπαταρία 112 κιλοβατώρων, η οποία μπορεί να επαναφορτιστεί από 10 έως 80 τοις εκατό σε 20 λεπτά χρησιμοποιώντας ταχεία φόρτιση. Η Lotus δεν έχει ακόμη αποκαλύψει το βάρος του SUV.

Φουλ από τεχνολογίες

Το crossover διαθέτει αερανάρτηση, τετραδιεύθυνση και πλήθος από τεχνολογίες, όπως για παράδειγμα τους τέσσερις αισθητήρες lidar, όντας δύο στην οροφή και συγκεκριμένα ένας πάνω από το παρμπρίζ και ένας πάνω από το πίσω τζάμι και από έναν σε κάθε πλευρά κοντά στο μπροστινό φτερό. Σε όσες χώρες επιτρέπεται το όχημα χρησιμοποιεί κάμερες ως πλαϊνούς καθρέφτες. Η Lotus ισχυρίζεται πως το μοντέλο είναι ικανό για αυτόνομη οδήγηση, ενώ μπορεί να δέχεται και ασύρματες over-the-air ενημερώσεις για μελλοντικές βελτιώσεις στο σύστημα.

Συνέχεια του άρθρου >>>
Toyota
test center