To πετρέλαιο πρέπει να συνεχίσει να αποτελεί σημαντικό μέρος της αυτοκινητοβιομηχανίας στο μέλλον σύμφωνα με όσα υποστηρίζει η Daimler.

Μercedes: «Πρέπει να στηριχθεί το diesel»

6.097 Επισκέψεις στο άρθρο (16/4/2018)

Παρά το ότι το diesel πέφτει σε πωλήσεις και κάποιες μάρκες ετοιμάζονται να κόψουν όλες τις πετρελαιοκίνητες εκδόσεις τους, η Mercedes δίνει ακόμα ψήφο εμπιστοσύνης σε αυτούς τους κινητήρες. Τι ισχυρίζoνται οι Γερμανοί;

Mπορεί οι πωλήσεις των diesel αυτοκινήτων να μειώνονται συνεχώς στην Ευρώπη, ωστόσο οι πετρελαιοκινητήρες πρέπει να συνεχίσουν να αποτελούν σημαντικό μέρος της αυτοκινητοβιομηχανίας στο μέλλον, τουλάχιστον σύμφωνα με όσα υποστηρίζει τώρα η Daimler.

Ο γερμανικός κολοσσός αναφέρει ότι ενώ δεν προσπαθεί να αποκρύψει τα προβλήματα που έχουν προκύψει τα τελευταία χρόνια γύρω από την χρήση του diesel, επιμένει πως ως εταιρεία κατασκευής αυτοκινήτων «έχει την ευθύνη να συνδυάσει την ζήτηση για ατομική κινητικότητα, την προστασία του κλίματος της γης και του καθαρού αέρα», ενώ σημειώνει ότι το να «κοπεί» το diesel αυτήν την στιγμή «θα ήταν μεγάλο λάθος τόσο για περιβαντολλογικούς όσο και για οικονομικούς λόγους» .
 
Η Daimler συνεχίζει λέγοντας ότι οι μοντέρνοι diesel κινητήρες έχουν ακόμα σημαντικά πλεονεκτήματα απέναντι στους βενζινοκινητήρες στους τομείς των εκπομπών αέριων ρύπων και αναφέρει μάλιστα ότι μέσω κάποιων αναβαθμίσεων, οι ρύποι που παράγονται από τα diesel μοτέρ μπορούν να μειωθούν σημαντικά μέχρι και τα 80 γραμ.C02/χλμ! Τέλος, η εταιρεία τέθηκε απέναντι στις αποφάσεις τρων γερμανικών δικαστηρίων να επιτρέψουν υπό όρους την απαγόρευση των diesel.

Παρά ταύτα, η Daimler είναι μια από τις πρωτοπόρες εταιρείες αυτήν την στιγμή στον τομέα των ηλεκτρικών αυτοκινήτων με τα σχέδια της να προβλέπουν επενδύσεις της τάξης των 9 δις ευρώ μέσα στα επόμενα χρόνια.
 

ELASTIKA 2024
OPEL