• Τιμές - Εξοπλισμός - Τεχνικά - Test - Συγκριτικά Εγγυήσεις - Χρηματοδοτικά - Προσφορές
2 φωτογραφίες »

Mercedes χαλάει φωτογράφηση της νέας BMW iX

7.040 Επισκέψεις στο άρθρο - Ημερομηνία δημοσίευσης: 18/3/2021

Η ΒΜW οργάνωσε μια φωτογράφηση για το νέο της ηλεκτρικό, την iX, αλλά μια Mercedes κατάφερε να βρεθεί στο πλάνο και να «χαλάσει» τις εικόνες.


Η BMW παρουσίασε το νέο της ηλεκτρικό σεντάν, την καινούρια i4, ωστόσο δεν είναι το μόνο αμιγώς ηλεκτρικό μοντέλο που υπάρχει αυτή την στιγμή στην γκάμα της βαυαρικής φίρμας, αφού πρόσφατα οι Βαυαροί αποκάλυψαν και το πρώτο ηλεκτρικό crossover στην ιστορίας τους, την iX.

Μετά την παρουσίαση της iX, η φίρμα οργάνωσε τις απαραίτητες φωτογραφήσεις για το προμοτάρισμα του μοντέλου, ωστόσο φαίνεται πως οι υπεύθυνοι για τις εικόνες που ήρθαν στο φως, δεν πρόσεξαν κάποιες λεπτομέρειες.

Η BMW iX βρέθηκε σε ένα υδροηλεκτρικό εργοστάσιο για μια φωτογράφηση, εκεί κοντά ήταν όμως παρκαρισμένη μια Mercedes (C-Class ή E-Class). Οι φωτογράφοι που τράβηξαν τις εικόνες δεν πρόσεξαν και έτσι το αυτοκίνητο με έμβλημα το αστέρι αντικατοπτρίζεται εμφανώς στον προφυλακτήρα της iX. Οι φωτογραφίες αυτές μάλλον δεν ελέγχθηκαν από κάποιο «έμπειρο» μάτι και έτσι η μάρκα τις έδωσε στην δημοσιότητα.

Με την φωτογράφηση να λαμβάνει χώρα να δημόσιο χώρο, δεν είναι παράξενο που βρέθηκε ένα άλλο αυτοκίνητο στο χώρο. Δυστυχώς όμως για την BMW, όχι μόνο υπήρχε ένα αυτοκίνητο από άλλη μάρκα που αντικατοπτρίστηκε στον προφυλακτήρα του νέου της μοντέλου αλλά το μοντέλο αυτό ήταν από την μεγάλη της αντίπαλο, την Mercedes…

Η ισχύς της iX, για χάρη της οποίας γίνεται πλέον ντόρος στο διαδίκτυο μετά από αυτό το μικρό σφάλμα της μάρκας, πηγάζει από δύο ηλεκτρικά μοτέρ (ένα σε κάθε άξονα) που προσφέρουν συνδυαστική ιπποδύναμη πάνω από 500 ίππους, με το σπριντ από στάση έως τα 100 χλμ./ώρα να ολοκληρώνεται σε 5 δευτερόλεπτα. Χάρη στην τεράστια μπαταρία των 100 kWh, η BMW ισχυρίζεται πως η αυτονομία της iX φτάνει τα 600 χιλιόμετρα (WLTP). Όσον αφορά την φόρτισή της, με χρήση ταχυφορτιστή, χρειάζονται 40 λεπτά για το 70% της μπαταρίας ενώ με 10 λεπτά φόρτιση, η iX μπορεί να διανύσει 120 χιλιόμετρα.
 

Tags: BMW