Μικρό SUV Arona ή μικρομεσαίο Leon; Ψηλό ή hatchback από την SEAT;

18.740 Επισκέψεις στο άρθρο (18/4/2024)
Μικρό SUV Arona ή μικρομεσαίο Leon; Ψηλό ή hatchback από την SEAT;

- Από 19.990 ευρώ ξεκινά το Arona με τα 115 άλογα, στα 22.990 είναι το Leon των 110 ίππων
- Το Arona είναι ψηλότερο με μεγάλη απόσταση από το έδαφος για καλύτερη ορατότητα & για να βγαίνεις εκτός δρόμου
- Πιο χαμηλό & περισσότερο ευχάριστο στο δρόμο είναι το Leon
- Σχετικά καλύτερους χώρους για τους πίσω επιβάτες προσφέρει το Leon, μία τσάντα πλάτης παραπάνω βάζεις στο πορτ-μπαγκάζ του Arona

Από 19.990 ευρώ ξεκινά το Arona με τα 115 άλογα, στα 22.990 είναι το Leon των 110 ίππων

Στην κατηγορία τους συγκαταλέγονται ανάμεσα στα πιο προσιτά και vfm μοντέλα της αγοράς. Αρχική τιμή κάτω από 20.000 ευρώ έχει το μικρό SUV SEAT Arona με τα 115 άλογα, στα 22.990 ευρώ είναι το hatchback SEAT Leon των 110 ίππων. Αξιολογούμε τα δύο μοντέλα στο ίδιο πακέτο εξοπλισμού (Style, που διαφέρει ανά μοντέλο), στις turbo βενζινοκίνητες εκδόσεις τους με 6άρι χειροκίνητο κιβώτιο.

Το Arona είναι ψηλότερο με μεγάλη απόσταση από το έδαφος για καλύτερη ορατότητα & για να βγαίνεις εκτός δρόμου

Το SEAT Arona είναι μικρότερο περίπου 15 εκατοστά, με συνολικό μήκος λίγο πάνω από τα 4,1 μέτρα. Βασική διαφορά του Arona σε σχέση με το Leon είναι η μεγάλη απόσταση από το έδαφος. Ειδικά στην περίπτωση του Arona μιλάμε για ένα από τα 5 ψηλότερα μικρά SUV της αγοράς (απόσταση 19 εκ.). Χάρη σε αυτή, αλλά και το γενικότερο «στήσιμο» της ανάρτησής του το Arona αφενός εξασφαλίζει καλύτερη ορατότητα στον οδηγό του (που κάθεται πιο ψηλά), αφετέρου έχει τις ικανότητες να βγει και εκτός δρόμου (off-road).

Πιο χαμηλό & περισσότερο ευχάριστο στο δρόμο είναι το Leon

Στην περίπτωση του SEAT Leon έχουμε ένα κλασικό μικρομεσαίο μοντέλο, από πλευράς οδηγικής αίσθησης. Πιο χαμηλό συγκριτικά, το Leon έχει πιο ευχάριστη οδική συμπεριφορά, όπως συνηθίζεται σε μοντέλα του C segment (κατηγορία των μικρομεσαίων μοντέλων). Το τιμόνι του είναι πληροφοριακό και άμεσο, η ανάρτηση έχει σφιχτή ρύθμιση για να κρατάει καλύτερα και γενικότερα έχουμε ένα αυτοκίνητο που σε πείθει να κινηθείς περισσότερο... στο όριο.

Σχετικά καλύτερους χώρους για τους πίσω επιβάτες προσφέρει το Leon, μία τσάντα πλάτης παραπάνω βάζεις στο πορτ-μπαγκάζ του Arona

Όσον αφορά τους διαθέσιμους χώρους, κάθε μοντέλο έχει τα δικά του πλεονεκτήματα. Αρχικά, με το SEAT Arona υπάρχει μεγάλος χώρος αποσκευών στα 400 λίτρα, στον οποίο μπορείς να βάλεις μία έξτρα τσάντα πλάτης σε σχέση με το πορτ-μπαγκάζ του Leon (380 λτ.). Αντίστοιχα, το μικρομεσαίο Leon επωφελείται από το μεγαλύτερο μεταξόνιό του, προσφέροντας στους πίσω επιβάτες του περισσότερο χώρο για τα πόδια (πάνω από 15 εκ.).
 
Διαβάστε στις γραμμές που ακολουθούν περισσότερα για τα πλεονεκτήματα των SEAT Arona και SEAT Leon.

Σελίδα 2Σχεδίαση - Εσωτερικό - Εξοπλισμός
Σελίδα 3Κινητήρες & Οδική συμπεριφορά
LINGLONG STOXOS TOP 5
Audi