Πόσο καλό είναι το ήπια υβριδικό Ford Focus με τα 125 άλογα;

47.145 Επισκέψεις στο άρθρο (27/4/2024)
Πόσο καλό είναι το ήπια υβριδικό Ford Focus με τα 125 άλογα;
2 Φωτογραφίες »

- Έχει στάνταρ τη μεγαλύτερη (13,2 ίντσες) οθόνη στην κατηγορία του
- Είναι το κορυφαίο οικογενειακό σε χώρους για επιβάτες και πορτ-μπαγκάζ
- Έχει την κορυφαία επίδοση στο ElkTest (αποφυγή εμποδίου) με 76 χλμ./ώρα
- Διαθέτει 8 χρόνια εργοστασιακή εγγύηση και δεν πληρώνει τέλη

Έχει στάνταρ τη μεγαλύτερη (13,2 ίντσες) οθόνη στην κατηγορία του

Τo Focus, ακόμη και στην βασική έκδοση με ήπια υβριδική τεχνολογία και 125 ίππους (δείτε εδώ την αναλυτική του δοκιμή) είναι ένα fun to drive μοντέλο, με κοφτερό τιμόνι, σφιχτή ανάρτηση και ένα υπάκουο πλαίσιο που θα αποζημιώσει τον οδηγό του όταν κινηθεί σε πιο γρήγορους ρυθμούς. Αυτά τα οδηγοκεντρικά του χαρακτηριστικά συνδυάζονται με πλούσιο εξοπλισμό και ευρύχωρη καμπίνα, κάνοντάς το ίσως το πιο ολοκληρωμένο οικογενειακό της ελληνικής αγοράς, με το κερασάκι στην τούρτα να είναι η 8ετής εργοστασιακή εγγύηση. Πάμε όμως να δούμε πως συγκρίνεται το Focus σε σχέση με τον ανταγωνισμό του:

Το καινούριο σύστημα infotainment SYNC4 διαθέτει μια εντυπωσιακή οθόνη 13,2 ιντσών, η οποία είναι τη μεγαλύτερη στην κατηγορία. Αυτή η νέα οθόνη αφής περιλαμβάνει χειριστήρια για λειτουργίες όπως η ρύθμιση της θέρμανσης και του εξαερισμού, που παλιότερα ρυθμίζονταν μέσω φυσικών κουμπιών. Έτσι, έχουμε μια πιο απλή και μινιμαλιστική κεντρική κονσόλα.

Είναι το κορυφαίο οικογενειακό σε χώρους για επιβάτες και πορτ-μπαγκάζ

To 125άρι mild hybrid Ford Focus διαθέτει ένα από τα πιο πλατιά πίσω καθίσματα για επιβάτες, συγκεκριμένα με πλάτος 1.385 χλστ. μπορεί να φιλοξενήσει με ευκολία έναν 5ο επιβάτη, ενώ ταυτόχρονα προσφέρει μεγάλο χώρο για τα πόδια των πίσω επιβατών με 16,5 εκ. και 3,1 εκ. για τα κεφάλια τους. Τέλος, ο χώρος αποσκευών είναι αρκετά μεγάλος, φτάνει τα 392 λίτρα. Καμία από τις παραπάνω τιμές δεν είναι κορυφαία, αλλά επειδή σχεδόν όλες είναι στις πρώτες θέσεις, το Focus αναδεικνύεται ως το πιο ευρύχωρο all around μοντέλο της κατηγορίας του.


Ford Focus: Πόσο καλό είναι στα 125 άλογα και στην έκδοση ST Line με τιμή 28.070 ευρώ; Σύγκριση σε χώρους, επιδόσεις, κατανάλωση, πολυτέλεια
2 Φωτογραφίες »

Ford Focus: Πόσο καλό είναι στα 125 άλογα και στην έκδοση ST Line με τιμή 28.070 ευρώ; Σύγκριση σε χώρους, επιδόσεις, κατανάλωση, πολυτέλεια

Έχει την κορυφαία επίδοση στο ElkTest (αποφυγή εμποδίου) με 76 χλμ./ώρα

Το 1.000άρι Ford Focus που εξετάζουμε αφορά την έκδοση ST-Line, η οποία εκτός από τα σπορτίφ στοιχεία εμφάνισης και διακόσμου διαθέτει στάνταρ και τη σπορ ανάρτηση της μάρκας, η οποία τονίζει τα εξαιρετικά οδικά χαρακτηριστικά του και το μετατρέπει στο πιο fun to drive μοντέλο της κατηγορίας του. Το πόσο στριφτερό είναι το Ford Focus αποδείχθηκε και στις δοκιμές μας στο Elk Test, όπου το αυτοκίνητο διέπρεψε σημειώνοντας την κορυφαία επίδοση ανάμεσα στα μικρομεσαία οικογενειακά με 76 χλμ./ώρα

Διαθέτει 8 χρόνια εργοστασιακή εγγύηση και δεν πληρώνει τέλη

Το ανανεωμένο Ford Focus είναι ετοιμοπαράδοτο και ανεξαρτήτως της έκδοσης που θα επιλέξει ο πελάτης, προσφέρεται με 8ετή εργοστασιακή εγγύηση που είναι η μεγαλύτερη σε διάρκεια στην ελληνική αγορά και αποδεικνύει την εμπιστοσύνη που έχει η μάρκα στην αξιοπιστία των μοντέλων της. Επίσης, επειδή οι εκπομπές ρύπων του Ford Focus με τον ήπια υβριδικό κινητήρα των 125 ίππων είναι μόλις 119 γραμ.CΟ2/χλμ. απαλλάσσεται από πληρωμή τελών κυκλοφορίας κάθε χρόνο. 

Με τα καινοτόμα προγράμματα χρηματοδότησης Ford Finance, η απόκτηση οποιασδήποτε έκδοσης του Ford Focus είναι εύκολη, αλλά και συμφέρουσα όσο ποτέ άλλοτε, προβλέποντας μοναδικούς όρους, όπως είναι το ετήσιο ονομαστικό επιτόκιο 2,99%, προκαταβολή από μόλις 20% και διάρκεια χρηματοδότησης έως 60 μήνες. Επιπλέον, η Ford Motor Ελλάς προσφέρει πρόσθετο όφελος Ford Value ύψους 1.972 ευρώ. Εναλλακτικά, για όσους θέλουν να μεγιστοποιήσουν το όφελος από την αγορά του νέου τους Ford Focus, μπορούν να αξιοποιήσουν το ασυναγώνιστο προωθητικό πρόγραμμα Ford Value που τους δίνει την ευκαιρία να το αποκτήσουν με συνολικό όφελος 3.300€.

Συνέχεια του άρθρου >>>
Σελίδα 2Οι αναλυτικές μετρήσεις του Ford Focus σύμφωνα με το AutoΤρίτη Test Center
Σελίδα 3Δες όλα τα τεχνικά χαρακτηριστικά του Ford Focus
SPRING CHECK MERCEDES
fiat