• Τιμές - Εξοπλισμός - Τεχνικά - Test - Συγκριτικά Εγγυήσεις - Χρηματοδοτικά - Προσφορές

Η Volvo είναι μια από τις αυτοκινητοβιομηχανίες αυτές που είχαν την «διορατικότητα» να μπουν στο παιχνίδι των crossover/SUV αυτοκινήτων πολύ πριν ξεσπάσει το σημερινό ντελίριο της αγοράς.

Όσον αφορά στην εξωτερική εμφάνιση του, το XC40 συνεχίζει στην ίδια γλώσσα σχεδίασης που έχει θέσει η μάρκα μέσω των ιδιαίτερων στοιχείων της σχεδίασής του.

Η Volvo έχει φροντίσει να εξοπλίσει το νέο της crossover/SUV με έναν κινητήρα βενζίνης και έναν diesel δάνειο από το μεγαλύτερο XC60.

Περνώντας στο εσωτερικό, παρατηρούμε high tech διάκοσμο.

Σε σύντομο χρονικό διάστημα, αναμένεται άλλη μια έκδοση βενζίνης για την βάση της γκάμας αλλά και υβριδικές και αμιγώς ηλεκτρικές εκδόσεις.

Η Volvo έχει φροντίσει να εξοπλίσει το νέο της crossover/SUV με έναν κινητήρα βενζίνης και έναν diesel δάνειο από το μεγαλύτερο XC60.

Νέο Volvo XC40

Διαβάστηκε από 5498 αναγνώστες - Ημερομηνία δημοσίευσης: 21/9/2017

Η Volvo παρουσίασε σήμερα με κάθε επισημότητα στο Mιλάνο το νέο της μικρό crossover/SUV! Διαβάστε τώρα όλα όσα πρέπει να ξέρετε και γνωρίστε το.

 
Η Volvo είναι μια από τις αυτοκινητοβιομηχανίες αυτές που είχαν την «διορατικότητα» να μπουν στο παιχνίδι των crossover/SUV αυτοκινήτων πολύ πριν ξεσπάσει το σημερινό ντελίριο της αγοράς. Με το μικρομεσαίο XC60 η νέα γενιά του οποίου παρουσιάστηκε στο Σαλόνι Αυτοκινήτου της Γενεύης και το μεγάλο XC90 να συνεχίζουν την πορεία της εταιρείας στα SUV, η Volvo διευρύνει την γκάμα της… προς τα κάτω, με το μικρό crossover XC40 που παρουσιάστηκε σήμερα στο Μιλάνο.

Όσον αφορά στην εξωτερική εμφάνιση του, το XC40 συνεχίζει στην ίδια γλώσσα σχεδίασης που έχει θέσει η μάρκα μέσω των ιδιαίτερων στοιχείων της σχεδίασής του. Κατ` αρχάς, ξεχωρίζουν οι τετραγωνισμένες επιφάνειες και τα φουτουριστικά φωτιστικά σώματα που ολοκληρώνουν την εικόνα ενός δυναμικού μπροστινού μέρους ενώ η γρίλια του «φωνάζει» Volvo. Στο πλαϊνό μέρος το μάτι πέφτει στα χαμηλά στα προστατευτικά πλαστικά που έχουν τοποθετηθεί και τις καμπύλες στις θύρες του που δίνουν ένα πιο «σκληρό» χαρακτήρα στην σχεδίαση του. Τέλος, στο πίσω μέρος , τα φωτιστικά σώματα τύπου μπούμερανγκ σφραγίζουν την εταιρική του ταυτότητα.

Περνώντας στο εσωτερικό, παρατηρούμε high tech διάκοσμο, με μεγάλη οθόνης αφής 9 ιντσών στην κεντρική κονσόλα για τον χειρισμό του συστήματος infotainment αλλά και την ψηφιακή οθόνη 12,3 ιντσών που διαδραματίζει τον ρόλο του πίνακα οργάνων. Έπειτα, συναντούμε δερμάτινα καθίσματα και σύστημα ελέγχου κλιματισμού dual-zone με διαμαντέ χειριστήρια, ενώ γεγονός είναι πως οι αεραγωγοί της καμπίνας παρουσιάζουν μεγάλο ενδιαφέρον χάρη στη σχεδίαση τους με πληθώρα επιλογών χειρισμού πάνω στο τιμόνι.
 

Πέραν αυτού, και στον τομέα της τεχνολογία όμως, το XC40 ανταποκρίνεται σε πολύ καλό βαθμό στα δεδομένα της σημερινή εποχής με συστήματα ασφαλείας όπως φρένα ανάγκης που ανιχνεύουν τις κινήσεις των πεζών, κάμερα 360 μοιρών για καλύτερο παρκάρισμα, αυτόνομα συστήματα όπως το Pilot Assist κ.α

Τέλος, όσον αφορά στη γκάμα των μηχανικών συνόλων του νέου XC40, σύμφωνα με την ανακοίνωση της φίρμας και τις μέχρι τώρα πληροφορίες θα απαρτίζεται από έναν κινητήρα βενζίνης κι έναν diesel, σε αρχικό στάδιο, ενώ στο άμεσο μέλλον θα προστεθούν και άλλες επιλογές. Πιο συγκεκριμένα, αναφερόμαστε στον Τ5 βενζινοκινητήρα χωρητικότητας 2λτ. και στον D4 εξίσου 2,0 λτ. turbo diesel, που έχουμε συναντήσει και στον μεγαλύτερο «αδελφό» XC60. Και οι δύο κινητήρες θα εξοπλίζονται με σύστημα τετρακίνησης και αυτόματο κιβώτιο 8 σχέσεων. Σε σύντομο χρονικό διάστημα, αναμένονται νέες εκδόσεις για την γκάμα αλλά και υβριδικές και αμιγώς ηλεκτρικές εκδόσεις. Τέλος, το XC40 θα γίνει το πρώτο μοντέλο της μάρκας που θα λάβει ένα νέο 3κύλινδο μοτέρ, χωρίς ωστόσο να υπάρχουν περισσότερες λεπτομέρειες προς το παρόν.

 

VOLVO - ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

περισσότερα »

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΑΞΕΣΟΥΑΡ & ΑΝΤΑΛΛΑΚΤΙΚΩΝ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ

Ελεύθερο Κείμενο
Κατηγορία/Υποκατηγορία
Μάρκα
Μοντέλο
Χρονολογία
 
Τιμή από
Τιμή έως
Εργοστασιακός Κωδικός