Το νέο της μοντέλο παρουσίασε η βρετανική εταιρεία Ultima Sports, η οποία μας σύστησε το νέο Ultima RS.

Το Ultima RS προσφέρεται με μία μεγάλη γκάμα V8 κινητήρων προερχόμενοι από την General Motors.

Tο εσωτερικό είναι ιδιαίτερα φιλικό προς τον οδηγό.

Ντεμπούτο για το Ultima RS με 1.200+ άλογα

1.870 Επισκέψεις στο άρθρο (10/6/2019)

Το νέο της μοντέλο παρουσίασε η βρετανική εταιρεία Ultima Sports, η οποία μετά το Ultima GTR το οποίο την έκανε γνωστή στο ευρύ κοινό, μας σύστησε το νέο Ultima RS.

Το μοντέλο θα κάνει το ντεμπούτο του στο Goodwood Festival of Speed, αλλά οι ενδιαφερόμενοι αγοραστές μπορούν να ήδη να το προ-παραγγείλουν από την ιστοσελίδα  της εταιρείας.
 
Περνώντας στο αυτοκίνητο το νέο Ultima RS εμπνέεται από την εποχή του Group-C των αγώνων αντοχής που έλαβαν χώρα κατά τη διάρκεια των δεκαετιών του '80 και του '90, με τα σχεδιαστικά στοιχεία από τις Porsche 956 και Jaguar XJR-12 να είναι ορατά. Σε σύγκριση με τα προηγούμενα μοντέλα της εταιρείας, το εξωτερικό του νέου μοντέλου δίνει έμφαση στην ενίσχυση της κάθετης δύναμης και στη βελτίωση της αεροδυναμικής. Αυτό επιτυγχάνεται μέσω διαφόρων εξαρτημάτων όπως ένα εμπρόσθιο σπλίτερ, αλλά και ένας διαχύτης στο πίσω μέρος, όπου το παρών δίνει επίσης μία μεγάλη αεροτομή.
 
Το Ultima RS προσφέρεται με μία μεγάλη γκάμα V8 κινητήρων προερχόμενοι από την General Motors. Η βασική έκδοση είναι η LT1 που λαμβάνει ισχύ από μοτέρ 6,2 λίτρων, ο οποίος προσφέρει 487 ίππους. Υπάρχει επίσης το LT4 που συνοδεύεται από υπερτροφοδοτούμενο κινητήρα 6,2 λίτρων με κομπρέσορα και παράγει ισχύ 660 ίππων. Τέλος το RS στην έκδοση LT5 διαθέτει τον ίδιο κινητήρα με την έκδοση LT4, ωστόσο είναι ρυθμισμένος για να προσφέρει 812 άλογα, αλλά με ένα πρόγραμμα βελτίωσης η ισχύς ξεπερνά τα 1.200 άλογα φτάνοντας τα 1.217.Το μόνο διαθέσιμο κιβώτιο ταχυτήτων είναι ένα εξατάχυτο χειροκίνητο.    
 
Παρόλο που το Ultima RS έχει επικεντρωθεί στις επιδόσεις, το εσωτερικό είναι ιδιαίτερα φιλικό προς τον οδηγό, ο οποίος έχει στη διάθεσή του σύστημα κλιματισμού και πλοήγησης, αισθητήρες στάθμευσης αλλά και καθίσματα καλυμμένα από δέρμα ή Alcantara.
 
Να σημειωθεί πως το μοντέλο εκτός από κάποιες χώρες, είναι νόμιμο να κυκλοφορήσει στους δρόμους, ενώ προσφέρεται τόσο σε δεξιοτίμονη όσο και αριστεροτίμονη έκδοση.

AUTOFIT PASXA
4green