Οι ασφαλιστικές βγάζουν ολική τα Tesla λόγω κόστους επισκευής

Οι ασφαλιστικές βγάζουν ολική τα Tesla λόγω κόστους επισκευής

2.030 Επισκέψεις στο άρθρο (30/1/2023)

Τα αυτοκίνητα της Tesla είναι τόσο ακριβά στην επισκευή τους, που οι ασφαλιστικές προτιμούν να τα βγάζουν προς ολική καταστροφή παρά να πληρώσουν το κόστος για την αποκατάστασή τους μετά από τρακάρισμα!

Οι ασφαλιστικές αντιμετωπίζουν διαφορετικά τα Tesla

Πριν από λίγες ημέρες ο επικεφαλής της Tesla, Elon Musk, σε δηλώσεις του ανέφερε πως η Tesla κάνει αλλαγές στο σχεδιασμό και το λογισμικό των μοντέλων για να μειώσει το κόστος επισκευής και τα ασφάλιστρα. Ωστόσο μέχρι να ισχύσει κάτι τέτοιο και στην πράξη, τα Tesla παραμένουν πολύ ακριβά στο κόστος επισκευής. Αυτός είναι και ο λόγος, που σύμφωνα με το Reuters, τα αυτοκίνητα της αμερικανικής φίρμας έχουν διαφορετική αντιμετώπιση από τις ασφαλιστικές!

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »

Δεν συμφέρει η επισκευή λόγω κόστους των ανταλλακτικών

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει σε δημοσίευμα του το Reuters, εξαιτίας του υψηλού κόστους επισκευής, οι ασφαλιστικές εταιρείες προτιμούν να βγάλουν για ολική καταστροφή τα τρακαρισμένα Tesla, αποζημιώνοντας τον ιδιοκτήτη, παρά να πληρώσουν το κόστος επισκευής! Μάλιστα το εν λόγω ρεπορτάζ επισημαίνει πως τα τρακαρισμένα Tesla δημοπρατούνται σε διαδικτυακές πλατφόρμες όπως οι Copart και IAA, που αποτελούν τους δύο μεγαλύτερους οίκους δημοπρασιών στις ΗΠΑ.

Το όνομα πωλητή είναι αυτό των ασφαλιστικών εταιρειών

Στη συνέχεια το ρεπορτάζ υπογραμμίζει πως, η παραπάνω τακτική των ασφαλιστικών εταιρειών επιβεβαιώνεται από τις αγγελίες που καταχωρούνται στις πλατφόρμες αυτές, καθώς ως όνομα πωλητή είναι η ίδια η επωνυμία των ασφαλιστικών εταιρειών όπως για παράδειγμα οι State Farm, Geico, Progressive (PGR.N) και Farmers. Οι ασφαλιστικές εταιρείες με τις οποίες επικοινώνησε το Reuters είτε αρνήθηκαν να σχολιάσουν είτε δεν απάντησαν αμέσως στα αιτήματα, υπογραμμίζει το διεθνές Μέσο.

Έχει τη δική της ασφαλιστική από το 2019 η Tesla

Κλείνοντας αξίζει να σημειωθεί πως η Tesla ξεκίνησε τη δική της ασφαλιστική θυγατρική εταιρεία τον Αύγουστο του 2019, υποσχόμενη ασφάλιστρα έως και 30% χαμηλότερα από τους ανταγωνιστές. Κατά τη διάρκεια της τελευταίας τηλεδιάσκεψης που έγινε μεταξύ των στελεχών για τα κέρδη, ο επικεφαλής Zachary Kirkhorn είπε ότι η Tesla Insurance στο τέλος του 2022 δημιουργούσε ασφάλιστρα με ετήσιο ρυθμό 300 εκατομμυρίων δολαρίων και αυξανόταν με τριμηνιαία πτώση 20%.

Οι ασφαλιστικές αντιμετωπίζουν διαφορετικά τα Tesla!

- Δεν συμφέρει η επισκευή λόγω κόστους.
- Τα τρακαρισμένα Tesla πάνε για ολική καταστροφή.
- Η Tesla κάνει αλλαγές στο σχεδιασμό και το λογισμικό για να μειώσει το κόστος επισκευής και τα ασφάλιστρα.
- Η ασφαλιστική της Tesla υπόσχεται 30% φθηνότερα ασφάλιστρα από τον ανταγωνισμό.
Θα αγόραζες Tesla; Αν ναι για ποιο λόγο;

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »

Ακολουθήστε το autotriti.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
Δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις, στο Autotriti.gr
Σχολιάστε
Kalitero aytokinito
top5