" />
  • Τιμές - Εξοπλισμός - Τεχνικά - Test - Συγκριτικά Εγγυήσεις - Χρηματοδοτικά - Προσφορές

Η επόμενη γενιά FCV της Honda θα είναι το παγκοσμίως πρώτο FCV sedan με ολόκληρο το σύστημα κίνησης, μαζί με τη μικρότερη συστοιχία κυψελών καυσίμου.

Το ρεζερβουάρ αποθήκευσης υδρογόνου υψηλής πίεσης στο Honda FCV Concept, παρέχει αυτονομία άνω των 700 χλμ, με την πλήρωση του να διαρκεί περίπου 3 λεπτά.

Η Honda θεωρεί ότι το υδρογόνο είναι το καύσιμο της επόμενης γενιάς, έχοντας μεγάλες προοπτικές, επειδή μπορεί να παράγεται από διάφορες πηγές ενέργειας και παράλληλα μεταφέρεται και αποθηκεύεται εύκολα.

Η Honda κατατάσσει το FCV – που χρησιμοποιεί ηλεκτρισμό από τη χημική αντίδραση μεταξύ υδρογόνου και οξυγόνου σαν πηγή ισχύος για τον ηλεκτροκινητήρα – ως το απόλυτο οικολογικό όχημα.

H εξωτερική συσκευή παροχής ισχύος, μπορεί να λειτουργεί σαν κινητή γεννήτρια που παράγει και παρέχει ηλεκτρισμό σε περιπτώσεις καταστροφών ή άλλων καταστάσεων.

Τι είναι το όχημα κυψελών καυσίμου Honda FCV

Διαβάστηκε από 1979 αναγνώστες - Ημερομηνία δημοσίευσης: 4/2/2015

Ο παραπάνω τίτλος φανερώνει τις προθέσεις της Honda για το μέλλον της αυτοκίνησης από την μεριά της, με στόχο ένα καθαρότερο περιβάλλον.

 
Η Honda θεωρεί ότι το υδρογόνο είναι το καύσιμο της επόμενης γενιάς, έχοντας μεγάλες προοπτικές, επειδή μπορεί να παράγεται από διάφορες πηγές ενέργειας και παράλληλα μεταφέρεται και αποθηκεύεται εύκολα. Βάσει αυτού λοιπόν, η Honda κατατάσσει το FCV – που χρησιμοποιεί ηλεκτρισμό από τη χημική αντίδραση μεταξύ υδρογόνου και οξυγόνου σαν πηγή ισχύος για τον ηλεκτροκινητήρα – ως το απόλυτο οικολογικό όχημα και προωθεί ενεργά την έρευνα & εξέλιξη των FCVs από τα τέλη της δεκαετίας του 1980.

Ο διάδοχος του FCX Clarity
Το
Honda FCV Concept είναι ένα πρωτότυπο επόμενης γενιάς FCV της Honda, το οποίο θα διαδεχτεί το FCX Clarity, με το οποίο η Honda προσπαθεί να βελτιώσει περισσότερο τις επιδόσεις και να μειώσει το κόστος. Σε αυτό το πρωτότυπο έχει τοποθετηθεί μια νέα συστοιχία κυψελών μικρότερη κατά 33% από την προκάτοχό της. Παρά το μικρότερο μέγεθος, αποδίδει ισχύ πάνω από 100 kW με υψηλή πυκνότητα 3.1 kW/L κι έχοντας ως αποτέλεσμα, βελτιωμένες επιδόσεις κατά 60% περίπου συγκριτικά με την προηγούμενη έκδοση της μονάδας κυψελών καυσίμου. 

Η επόμενη γενιά FCV της Honda θα είναι το παγκοσμίως πρώτο FCV sedan που έχει τις κυψέλες καυσίμου εμπρός, ενώ διαθέτει και την μικρότερη συστοιχία κυψελών καυσίμου. Αυτή η διάταξη του συστήματος κίνησης επιτρέπει πλήρη αξιοποίηση της καμπίνας, ενώ θα κάνει εφικτή την εξέλιξη του οχήματος σε πολλαπλά μοντέλα στο μέλλον.

Με αυτονομία πάνω από 700 χλμ
Το
Honda FCV Concept εφοδιάζεται με ρεζερβουάρ αποθήκευσης υδρογόνου υψηλής πίεσης, το οποίο του παρέχει αυτονομία άνω των 700 χλμ. Η αναπλήρωση του ρεζερβουάρ διαρκεί τρία λεπτά, κάνοντας τον ανεφοδιασμό γρήγορο και εύκολο όπως στα σημερινά βενζινοκίνητα οχήματα. Επιπλέον, το Honda FCV Concept διαθέτει μία λειτουργία εξωτερικής παροχής ρεύματος , που έχει δοκιμαστεί και στο FCX Clarity. Όταν συνδυάζεται με εξωτερική συσκευή παροχής ισχύος, αυτό το FCV μπορεί να λειτουργεί σαν κινητή γεννήτρια που παράγει και παρέχει ηλεκτρισμό σε περιπτώσεις καταστροφών ή άλλων καταστάσεων. Το νέο FCV προγραμματίζεται να κυκλοφορήσει στην Ιαπωνία μέχρι τα τέλη Μαρτίου του 2016 και στη συνέχεια στις ΗΠΑ και την Ευρώπη. 

 

Η πιο ερωτεύσιμη πόλη της Ελλάδας

Αποκλειστικό: Το νέο Audi TT

Citroen C3 VS Ford Fiesta VS Nissan Micra

Δοκιμή: Το κορυφαίο Peugeot 508

Η κίνηση στους δρόμους

Και premium και SUV και 1.300 κυβικά γίνεται;

Ο δρόμος προς το νέο VW Golf!

To νέο Peugeot 208 GTi;

Δοκιμή: Νέο Mazda 2

Θα αγόραζες «διπλοκάμπινο» αντί SUV;

Τα 5 φθηνότερα μικρά SUV

Ford: No 1 σε πωλήσεις επαγγελματικών οχημάτων για 3η συνεχόμενη χρονιά.

Opel Corsa-e VS MINI Cooper SE

ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ: Ποια αυτοκίνητα είναι για κλωτσιές;

Αγορά / Auto Bild: Διαβάστε live 30 δοκιμές

Yellow Pages: Ελαστικά - Τιμές - Προσφορές!

Yellow Pages: Λιπαντικά - Προδιαγραφές!

ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΑ: To καλύτερο επαγγελματικό αυτοκίνητο !

HONDA: Τιμές… «όνειρο ζω, μη με ξυπνάτε»

SEAT: Μοντέλα φυσικού αερίου που καίνε 3,5€/100 χλμ.

RENAULT: Ανακάλυψε το CAPTUR με το νέο turbo κινητήρα βενζίνης 1.3 TCe

FORDAdvertisement: Ford: No 1 σε πωλήσεις επαγγελματικών οχημάτων για 3η συνεχόμενη χρονιά.

PEUGEOT: Θέλεις SUV Peugeot από 14.700 ευρώ;

FORD: Πλήρης έλεγχος για το μεταχειρισμένο που θέλεις

περισσότερα »