Πλησιάζει η Mercedes Vision EQXX με 1.000+ χλμ. αυτονομία
2 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ »

Πλησιάζει η Mercedes Vision EQXX με 1.000+ χλμ. αυτονομία

1.825 Επισκέψεις στο άρθρο (29/11/2021)

Στις 3 Ιανουαρίου 2022 θα πραγματοποιηθεί η αποκάλυψη του ηλεκτρικού πρωτότυπου της Mercedes-Benz, Vision EQXX που υπόσχεται αυτονομία άνω των 1.000 χιλιομέτρων!

Στις 3 Ιανουαρίου το ντεμπούτο της Mercedes Vision EQXX

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »

Δεν αργεί η ώρα που θα δούμε επίσημα το νέο πρωτότυπο πάνω στο οποίο εργάζονται οι άνθρωποι της Mercedes και γνωρίσαμε πριν λίγο καιρό, έχοντας την ονομασία Vision EQXX.  Όπως έκανε γνωστό μέσω του λογαριασμού του στο LinkedIn ο διευθυντής της γερμανικής μάρκας Markus Schafer, το ηλεκτρικό πρωτότυπο με την αυτονομία άνω των 1.000 χιλιομέτρων θα ντεμπουτάρει λίγο μετά το νέο έτος και συγκεκριμένα στις 3 Ιανουαρίου 2022.
 

Θα είναι το πιο αεροδυναμικό μοντέλο ξεπερνώντας την EQS 

Παράλληλα με την αποκάλυψη της ημερομηνίας ο Schafer ανακοίνωσε επίσης ορισμένες λεπτομέρειες για το πρωτότυπο όχημα. Η Mercedes Vision EQXX πρόκειται να γίνει το πιο αποδοτικό ηλεκτρικό όχημα που έχει κατασκευάσει ποτέ η γερμανική φίρμα. Αυτός ο ισχυρισμός δεν αφορά μόνο την αυτονομία, καθώς η Mercedes θέλει να βελτιώσει την αεροδυναμική του οχήματος. Συγκεκριμένα, το Vision EQXX αναμένεται να ξεπεράσει το Mercedes EQS όσον αφορά το χαμηλότερο συντελεστή οπισθέλκουσας. Αξίζει να σημειωθεί ότι η Mercedes EQS έχει συντελεστή οπισθέλκουσας 0,20 cd, τον χαμηλότερο δηλαδή συντελεστή που έχει δει ποτέ όχημα παραγωγής.
 

+20% η ενεργειακή πυκνότητα της μπαταρίας

Πέραν της αεροδυναμικής η Mercedes πρόκειται επίσης να αυξήσει την ενεργειακή πυκνότητα της μπαταρίας της Vision EQXX κατά 20% επιπλέον σε σύγκριση με αυτή της EQS.
 

1.207 χιλιόμετρα, με μία μόνο φόρτιση

Από κει και πέρα ο Schafer υπογράμμισε πως πολλά τμήμα της Mercedes έχουν δουλέψει στενά για να πετύχουν τους αριθμούς που θα ανακοινωθούν σε λίγες εβδομάδες, ενώ ανέφερε και τη συμμετοχή της Mercedes-AMG στο όλο πρότζεκτ! Κλείνοντας να θυμίσουμε πως στο παρελθόν είχε ειπωθεί από τη μάρκα πως το μοντέλο θα κάνει  το ταξίδι Πεκίνο- Σαγκάη, ήτοι περίπου 1.207 χιλιόμετρα, με μία μόνο φόρτιση!

Βάζει από κάτω την EQS και γίνεται η νέα ναυαρχίδα!
-Στις 3 Ιανουαρίου 2022 αποκαλύπτεται η Mercedes Vision EQXX.
-Θα είναι το πιο αεροδυναμικό μοντέλο έχοντας χαμηλότερο συντελεστή και από την EQS.
-20%+ η ενεργειακή πυκνότητα της μπαταρίας.
-Πεκίνο-Σαγκάη, ήτοι περίπου 1.207 χιλιόμετρα, με μία μόνο φόρτιση λένε οι Γερμανοί.
Βρέθηκε η λύση στο πρόβλημα της αυτονομίας των ηλεκτρικών;

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »

Mercedes
skoda