Πόρπες ζωνών ασφαλείας από πλαστικά απόβλητα φτιάχνει η Audi
2 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ »

Πόρπες ζωνών ασφαλείας από πλαστικά απόβλητα φτιάχνει η Audi

1.760 Επισκέψεις στο άρθρο (24/11/2022)

H Αudi περισυλλέγει γρίλιες, προφυλακτήρες και άλλα πλαστικά απόβλητα από παλιά αυτοκίνητα και μέσω μιας ειδικής διαδικασίας, χρησιμοποιεί το πλαστικό τους για να κατασκευάσει κουμπώματα για τις ζώνες ασφαλείας του Q8 e-tron.

Προστατεύει το περιβάλλον η Audi

Έναν πανέξυπνο τρόπο για να προμηθεύεται το πλαστικό που χρειάζεται για να κατασκευάσει τις πόρπες των ζωνών ασφαλείας για το νέο Q8 e-tron SUV έχει βρει η Audi. Σύμφωνα με την ανακοίνωση της φίρμας, τα περιβλήματα των πορπών είναι εν μέρει κατασκευασμένα από πλαστικά απόβλητα που περιλαμβάνουν γρίλιες, προφυλακτήρες,  προστατευτικά κάτω από το αμάξωμα κ.α.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »

Η διαδικασία

Όλα ξεκινούν με την απογύμνωση των εξαρτημάτων από παλιά και κατεστραμμένα οχήματα που δεν επισκευάζονται. Αυτά είναι εύκολα προσβάσιμα από το δίκτυο αντιπροσώπων της Audi, όπου μεγάλος αριθμός οχημάτων επισκευάζεται και συντηρούνται. Το επόμενο βήμα περιλαμβάνει τους εργαζόμενους να αφαιρούν τυχόν μεταλλικά κλιπ και άλλα ξένα υλικά από τα επιλεγμένα μέρη. Στη συνέχεια, τα υπολείμματα που περιέχουν μόνο πλαστικό συναντούν τον θραυστήρα, όπου διασπώνται σε μικρότερα κομμάτια. Χάρη σε μια ειδική διαδικασία χημικής ανακύκλωσης, όλα αυτά τα σκουπίδια μετατρέπονται σε πλαστικό που μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την παραγωγή νέων ανταλλακτικών.

Μειώνεται το κόστος παραγωγής του Q8 e-tron

Ενώ οι εργασίες της Audi περιορίζονται στην παραγωγή ενός εξαρτήματος τόσο μικρού όσο μια πόρπη ζώνης ασφαλείας, τα ανακυκλωμένα κομμάτια μειώνουν το κόστος των πρώτων υλών στην παραγωγή του Q8 e-tron. Αυτή η διαδικασία επεκτείνει επίσης τον κύκλο ζωής των ορυκτών υλικών που διαφορετικά θα κατέληγαν σε σκουπίδια, μολύνοντας το περιβάλλον.

Συνέχεια του άρθρου >>>
ELASTIKA 2024
moto