Πόσα παραπάνω δίνεις για οθόνη αντί καντράν;

4.765 Επισκέψεις στο άρθρο (20/9/2021)

Πόσο θα πληρώσεις και τι εγγυήσεις περιμένεις για οθόνη αντί για πίνακα οργάνων;

Σας άνοιξε  η όρεξη για φρέσκο πράγμα στην καμπίνα και θέλετε και το δικό σας αυτοκίνητο να μοιάζει με Peugeot 3008 πίσω από το τιμόνι; Πόσα λεφτά όμως θα δώσετε και τι εγγυήσεις περιμένετε να καλύπτουν την οθόνη αντί για πίνακα οργάνων;

Αν σου άρεσε: Kοινοποίησε το »
Σχολίασε το, στη σελίδα μας στο Facebook »

 
Δεν θα μείνει τίποτε χωρίς οθόνη αντί για πίνακα οργάνων. Όσο και να αντισταθείτε, όσο και να αντισταθούμε, οι κατασκευαστές έχουν βάλει στο μάτι τους νέους, και στους νέους αρέσουν περισσότερο τα γκάτζετ και λιγότερο τα αυτοκίνητα. Οπότε η λύση είναι απλή: βάλε κι άλλα γκάτζετ στο αυτοκίνητο.
 
Τα αναλογικά όργανα με τις βελόνες και τα τυπωμένα νούμερα στο καντράν πεθαίνουν, και πεθαίνουν με γρήγορο ρυθμό. Οθόνη αντί για πίνακα είχαν πριν πέντε χρόνια μόλις μια χούφτα αυτοκίνητα, και ήταν όλα πανάκριβες premium λιμουζίνες. Σήμερα οθόνη έχει μέχρι και το ηλεκτρικό 500αράκι, που ανήκει στην μικρότερη κατηγορία, τα μίνι!
 
Και έρχονται κι άλλα. Η Ford μόλις παρουσίασε το ανανεωμένο Fiesta, με... όπως μπορείτε να μαντέψετε ψηφιακό πίνακα οργάνων. Και πριν το Fiesta, ήδη το Puma είχε ψηφιακό πίνακα οργάνων με όμορφα γραφικά και μάλιστα ως στάνταρ. 

Και βέβαια υπάρχουν και άλλες μάρκες που έβαλαν τους ψηφιακούς πίνακες οργάνων στα μικρά και B-SUV μοντέλα τους. Η VW έχει ψηφιακό πίνακα ως προεραιτικό εξοπλισμό τόσο στο Polo όσο και στο T-Cross. Η Peugeot πριν 2 χρόνια εντυπωσίασε με το νέο 208, που ήρθε με τρισδιάστατο ψηφιακό πίνακα, αξεσουάρ που δεν λείπει ούτε από το 2008. 

Και η λίστα με τα μικρά μοντέλα με ψηφιακό πίνακα δεν τελειώνει, καθώς πλέον σχεδόν όλες οι εταιρείες τον προσφέρουν. Όμως δεν είναι στον βασικό εξοπλισμό, και το κόστος μπορεί να φτάσει και τα 500 ή και 1.000 ευρώ έξτρα. Και μετά είναι το τι παίρνεις. Έχει αρκετά υψηλή ανάλυση; Η Seat για παράδειγμα θεωρεί πως 1280x480 είναι αρκετά, και με αυτό το νούμερο, μόλις ξεκίνησε η συζήτηση της αναλυσης της οθόνης ως τεχνικό χαρακτηριστικό που θα μας απασχολεί από εδώ και στο εξής όχι μόνο στα κινητά, αλλά και στο αυτοκίνητο.
 
Και από εγγύηση; Τι γίνεται αν καεί ή κολλήσει ένα πίξελ; Δεν είναι σπάνιο, και σε υπολογιστές ή κινητά οι εγγυήσεις διαφέρουν ανάλογα με τον κατασκευαστή. Θα είναι και αυτό ένα σημείο σύγκρισης στο μέλλον; Ποιός δίνει όχι μόνο την υψηλότερη ανάλυση, τη μεγαλύτερη οθόνη, αλλά και την καλύτερη εγγύηση για την οθόνη αυτή.
 
Εσείς όμως τι λέτε; Αξίζει 500 ευρώ μια οθόνη αντί για πίνακα; Τι ανάλυση θέλετε να έχει και τι εγγύηση δέχεστε ως το ελάχιστο για να δώσετε το πεντακοσάρικο; Τι λέτε;

Αν σου άρεσε: Kοινοποίησε το »
Σχολίασε το, στη σελίδα μας στο Facebook »

Hyundai
4green