Πόσο καλό είναι το Audi Q4 e-tron;

Πόσο καλό είναι το Audi Q4 e-tron;

7.155 Επισκέψεις στο άρθρο (21/2/2023)

Πώς τα πάει το Audi Q4 e-tron απέναντι στον ανταγωνισμό; Το συγκρίνουμε με τα υπόλοιπα ηλεκτρικά οικογενειακά SUV και hatchback, σύμφωνα με τις -πραγματικές- μετρήσεις του autotriti σε επιδόσεις, χώρους, κατανάλωση και τιμή.

Tο Audi Q4 e-tron απέναντι στον ανταγωνισμό

H Audi στη μάχη που δίνεται ανάμεσα στα οικογενειακα ηλεκτρικά μοντέλα προτάσσει το Q4 e-tron (εδώ μπορείτε να διαβάσετε όλες τις ειδήσεις και δοκιμές του),  το premium σκέλος της ηλεκτρικής τριλογίας του ομίλου VW που απαρτίζεται από τα VW ID.4 και Skoda Enyaq και με τα οποία το μοντέλο της Audi μοιράζεται πάτωμα και μηχανικά μέρη. Σε μια εντελώς διαφορετική υλοποίηση φυσικά, τόσο σε ό,τι αφορά στην εξωτερική σχεδίαση, όσο και στην καμπίνα των επιβατών.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »

Σε δύο εκδόσεις μπαταρίας και τρεις εκδόσεις ισχύος

Το Q4 e-tron διατίθεται στην Ελλάδα σε δύο εκδόσεις μπαταρίας και τρεις εκδόσεις ισχύος. Η μπαταρία με 9 κυψέλες για το Q4 35 e-tron έχει καθαρή ενεργειακή χωρητικότητα 52 kWh, ενώ οι τιμές για τη μεγάλη μπαταρία των 12 κυψελών στο Q4 40 e-tron και Q4 50 e-tron quattro είναι 77 kWh (82 kWh ακαθάριστο). Το Q4 35 e-tron και το Q4 40 e-tron έχουν έναν ηλεκτροκινητήρα που κινεί τους πίσω τροχούς, με έξοδο 170 ίππων και 204 ίππων αντίστοιχα. Η κορυφαία έκδοση Q4 50 e-tron quattro έχει δύο ηλεκτροκινητήρες για την ηλεκτρική τετρακίνηση quattro. Εμείς έχουμε δοκιμάσει τις δύο πιο ισχυρές από αυτές. Τέλος προσφέρεται και στην έκδοση Sportback, η οποία διαθέτει κουπέ σχεδιαστικά στοιχεία.

Τελικά αξίζει να πάρω το Audi Q4 e-tron;

Στο δια ταύτα λοιπόν συγκρίνουμε σε 13 τομείς τα 30 οικογενειακά ηλεκτρικά μοντέλα που έχουμε μετρήσει στο Test Center μας, για να μην χρειάζεται να... μαδάτε μαργαρίτες, για να δείτε αν τελικά αξίζει το Audi Q4 e-tron ή όχι, αλλά να είστε σίγουροι με δεδομένα και αποδείξεις.

  • Η αυτονομία του σε ταξίδι είναι από 342-373 χλμ. ανάλογα την έκδοσην. Καλό νούμερο ειδικά αυτό της δικίνητης που είναι από τις καλές της κατηγορίας (συγκρικά με τα υπόλοιπα ηλεκτρικά).
  • Η κατανάλωση στο ταξίδι είναι 18,8 kWh/100 χλμ. για το 2κίνητο και 21,5 για το 4κίνητο. Η πρώτη τιμή κατατάσσεται στο μ.ο. της κατηγορίας, η 2η πιο κάτω που σημαίνει ότι τσιμπάει συγκρτικά αλλά έχει μεγάλη μπαταρία και για αυτό η αυτονομία που διαβάσετε πιο πάνω.
  • Η κατανάλωση μέσα στην πόλη είναι κάπως αυξημένη συγκριτικά με τον μέσο όρο της κατηγορίας. 16,8 kWh/100 χλμ. έχει η έκδοση των 204 ίππων και 19,5 kWh/100 χλμ. η τετρακίνητη με τους 299 ίππους.
  • Καλό είναι συνολικά σε χώρους, παρόλο που βρίσκεται πίσω από τα «αδέρφια» του στον εσωτερικό ανταγωνισμό.
  • Η καμπίνα στην πίσω σειρά καθισμάτων έχει φάρδος σχεδόν 1,4 μ., που σημαίνει ότι πίσω κάθονται άνετα τρεις ενήλικες επιβάτες.
  • Το ίδιο ισχύει και για τον χώρο που θα έχουν σε κεφάλι και γόνατα. 20 εκατοστά αέρας στα πόδια και 6 εκ. στο κεφάλι σημαίνει ότι χωράει επιβάτες με ύψος έως 1,87 εκ.! 
  • Από την άλλη στο Sportback αμάξωμα οι πίσω επιβάτες έχουν λιγότερο χώρο για το κεφάλι λόγω σχεδίασης. Οι πάνω από 1,83 μ. δεν θα χωρέσουν.
  • Τα 520 λίτρα χωρητικότητας του πορτ-μπαγκάζ είναι πάνω από το μέσο όρο της κατηγορίας, αν και υστερεί συγκριτικά με τα αδελφά VW ID.4 και Skoda Enyaq.
  • Στο προσπέρασμα συγκαταλέγεται στα χειρότερα της κατηγορίας του. Θέλει 4,42 δλ. για το 60-100 η έκδοση με τους 204 ίππους.  Καλύτερα τα πράγματα για την ισχυρή έκδοση που θα κάνει χρόνο 3,27 δλ..
  • Το τετρακίνητο φρέναρε σε 37,1 μ. και αξιολογείται ως καλή επίδοση για τα όρια του Test Center του AutoΤρίτη, ενώ το δικίνητο φρέναρε σε 38,1 μέτρα, νούμερο που το αξιολογεί στο μ.ο. για τα όρια του Κέντρο Δοκιμών μας. 
Αυτά λοιπόν είναι τα σημαντικότερα χαρακτηριστικά, όπως τα κατέγραψαν τα όργανα του Test Center μας. Παρακάτω θα βρείτε και τα αναλυτικά νούμερα από τα όργανα μέτρησης του Test Center του ΑutoΤρίτη για όλα τα οικογενειακά ηλεκτρικά ενώ εδώ την αναλυτική δοκιμή του μοντέλου ώστε να εμπλουτίσετε τις πληροφορίες για την οδική συμπεριφορά και την συνολική αίσθηση που δίνει
 

Ποια συνδυάζουν καλύτερα Κατανάλωση, Χώρους και Ασφάλεια

Ποια έχουν την καλύτερη κατανάλωση

Κατανάλωση στην πόλη

Κατανάλωση σε ταξίδι

Πραγματική αυτονομία σε ταξίδι

Ποια έχουν τους μεγαλύτερους χώρους

Πόσοι επιβάτες και πόσο άνετα χωράνε στο πίσω κάθισμα

Πόσος χώρος μένει για τα γόνατα των πίσω επιβατών

Πόσος χώρος μένει για το κεφάλι των πίσω επιβατών

Ποια είναι η χωρητικότητα του πορτ-μπαγκαζ

Ποια προσφέρουν την μεγαλύτερη ασφάλεια

Ποια στρίβουν καλύτερα

Ποια φρενάρουν καλύτερα

Ποια προσπερνάνε καλύτερα

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »

Ακολουθήστε το autotriti.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
Δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις, στο Autotriti.gr
Σχολιάστε
ΚΤΕΟ
Εκθεση Αυτοκινήτου. Οικονομία στην κατανάλωση. Βρές υβριδικά, ηλεκτρικά, LPG/CNG, plug-in. Τι ισχύει για μεταχειρισμένα και diesel