Πουλάνε στην Ευρώπη τα κινέζικα αυτοκίνητα - Θα σκεφτόσουν να πάρεις;
3 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ »

Πουλάνε στην Ευρώπη τα κινέζικα αυτοκίνητα - Θα σκεφτόσουν να πάρεις;

5.263 Επισκέψεις στο άρθρο (2/6/2023)

Είναι φθηνά, παίρνουν υψηλές βαθμολογίες στον EuroNCAP, είναι σχεδόν αποκλειστικά ηλεκτρικά. Τα κινέζικα αυτοκίνητα αυξάνονται και πληθύνονται στην Ευρώπη, σε μία αγοραστική τάση που επηρεάζει όσα γνωρίζαμε μέχρι σήμερα.

Καιρός να μάθεις τις BYD, Nio, SAIC & Xpeng

Στο autotriti.gr υπάρχει συγκεκριμένο πεδίο όπου έχουμε συγκεντρώσει όλες τις δημοφιλείς μάρκες αυτοκινήτων, το οποίο ίσως πρέπει σιγά-σιγά να... εμπλουτίσουμε. Τι εννοούμε; Με νέες μάρκες, κινεζικής καταγωγής, να αυξάνουν διαρκώς τις ευρωπαϊκές πωλήσεις τους, σταδιακά αλλάζει το τοπίο της αυτοκίνησης. Μέχρι πριν λίγα χρόνια, ελάχιστοι γνώριζαν τις BYD, Nio, SAIC, Lynk & Co και Xpeng, μάρκες από την Κίνα που κατασκευάζουν φθηνά, ηλεκτρικά αυτοκίνητα.
 
Στο σήμερα, αυτές οι εταιρείες έχουν μία δυναμική που στο εξωτερικό πουλάει αρκετά. Ενδεικτικά θα αναφέρουμε την Ολλανδία, μία χώρα που δεν παράγει δικά της αυτοκίνητα, επομένως έχει μεγάλη σημασία η αποδοχή των πολιτών της προς ένα ξένο προϊόν. Ενώ λοιπόν το 2022 όλες οι κινεζικές μάρκες συγκέντρωσαν ποσοστό 1,57% επί το συνόλου των πωλήσεων, στο πρώτο 4μηνο του 2023 (Ιανουάριος-Απρίλιος) το ποσοστό βρίσκεται στο 4,07%.


Κορυφαία εταιρεία στις πωλήσεις ηλεκτρικών οχημάτων αναδείχτηκε το 2022 η BYD.

Κορυφαία εταιρεία στις πωλήσεις ηλεκτρικών οχημάτων αναδείχτηκε το 2022 η BYD.

Συνέχεια του άρθρου >>>
Mercedes
moto