Rally Safari Κένυας: 4 Toyota στις 4 πρώτες θέσεις με ηγέτη Rovanpera
4 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ »

Rally Safari Κένυας: 4 Toyota στις 4 πρώτες θέσεις με ηγέτη Rovanpera

2.424 Επισκέψεις στο άρθρο (26/6/2022)

Σε ατελείωτο πάρτι για την Toyota εξελίχθηκε ο αγώνας στην Κένυα, αφού ο Rovanpera μεγάλωσε ακόμη περισσότερο την διαφορά του από το Neuville και η Toyota είδε τα αυτοκίνητά της να καταλαμβάνουν τις πρώτες 4 θέσεις της κατάταξης.

Περίπατος!

Ήταν το 2002, όταν ο Harri Rovanpera, ο πατέρας του Κalle Rovanpera έχανε τη νίκη από τον Colin McRae. Τώρα, 20 χρόνια αργότερα, ο Kalle κατάφερε να κάνει αυτό που δεν μπόρεσε ο πατέρας του, κατακτώντας την πρώτη θέση στο σκληροτράχηλο rally της Κένυας. 
 
Αυτή ήταν η τέταρτη νίκη για το wonderkid της Toyota μετά από 5 αγώνες και για πολλούς βρίσκεται ήδη με το ένα χέρι πάνω στο πρωτάθλημα, αφού βρίσκεται στην πρώτη θέση της βαθμολογίας των Οδηγών με διαφορά 65 βαθμών από τον δεύτερο Thierry Neuville. Πανηγύρια και χάρες για όλους στην Toyota, αφού η ιαπωνική ομάδα είδε τέσσερα GR Yaris να τερματίζουν στις τέσσερις πρώτες θέσεις.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »

Το πρώτο 1-2-3-4 της Toyota από το 1993, 7ος ο Σερδερίδης

O Rovanpera ήταν κυρίαρχος σε έναν από τους πιο απαιτητικούς αγώνες της χρονιάς και δεν δυσκολεύτηκε να τερματίσει πρώτος 52,8 δευτερόλεπτα από τον teammate του Elfyn Evans, ο οποίος με την σειρά του είχε χτίσει την δική του απόσταση ασφαλείας με 49,9 δλ. από τον έτερο οδηγό της Toyota Takamoto Katsuta. Τον θρίαμβο της Toyota ολοκλήρωσε ο Ogier με την τέταρτη θέση. Αυτό ήταν το πρώτο 1-2-3-4 της Toyota από το 1993 και το πρώτο από οποιαδήποτε ομάδα εδώ και 12 χρόνια.

Από κει και πέρα, ο Neuville έκανε ό,τι μπορούσε και κατέλαβε τελικά την πέμπτη θέση, 6ος τερμάτισε ο Breen ενώ στην όγδοη θέση βρίσκουμε τον Έλληνα Ιορδάνη Σερδερίδη, ο οποίος έγινε ο πρώτος ιδιώτης που οδηγεί υβριδικό WRC. Σε δηλώσεις του μετά το Power Stage, ο Σερδερίδης δεν μπορούσε να πιστέψει πως τερμάτισε μπροστά από τον Loeb και αφιέρωσε αυτό το αποτέλεσμα στον πατέρα του... Με τον Loeb όγδοο, την δεκάδα συμπλήρωσαν οι Kajetanowicz και Solberg.

Τι συνέβη στο Power Stage

Στο Power Stage, ήταν σαφές πως οι οδηγοί της Toyota αποφάσισαν να μην πιέσουν, ώστε να μην βάλουν σε κίνδυνο την θέση τους στη γενική κατάταξη. Αυτό έδωσε την δυνατότητα στο Neuville να πετύχει τον καλύτερο χρόνο με το Hyundai i20 N και να πάρει το μπόνους των 5 βαθμών, ο Loeb πήρε 4 βαθμούς με το Ford Puma χάρη στη δεύτερη θέση που πήρε, ενώ ο Ogier ήταν τρίτος και πήρε 3 βαθμούς. Την 5άρα έκλεισαν οι Greensmith και Fourmaux.

Συνέχεια του άρθρου >>>
ALL SEASON FALKEN VS GOODYEAR
citroen