ΕΚΘΕΣΗ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ
Τιμές με Leasing
LIVE: κίνηση στους δρόμους

Σε νέα πλατφόρμα τα ηλεκτρικά της VW για να «απαντήσει» στα κινέζικα!

1.940 Επισκέψεις στο άρθρο (10/6/2024)
Σε νέα πλατφόρμα τα ηλεκτρικά της VW για να «απαντήσει» στα κινέζικα!
2 Φωτογραφίες »

- Θα βασίζει τα ηλεκτρικά του Ομίλου από το 2028.
- Επιβεβαίωσε τη νέα πλατφόρμα ο επικεφαλής της VW.
- Διαφορετική έκδοση της πλατφόρμας SSP για VW, Audi και Porsche.
- Το ηλεκτρικό Golf θα βασιστεί στη νέα πλατφόρμα SSP.

Θα βασίζει τα ηλεκτρικά του Ομίλου από το 2028

Η Volkswagen θα λανσάρει νέα πλατφόρμα για τα ηλεκτρικά της έως το 2028 μέσω της οποίας θα μπορέσει να κοντράρει τα φθηνά κινέζικα ηλεκτρικά που έρχονται στην Ευρώπη. Ο λόγος για την πλατφόρμα SSP, η οποία θα βασίζει την επόμενη γενιά ηλεκτρικών αυτοκινήτων του γερμανικού Ομίλου. Αυτό επιβεβαίωσε σε δηλώσεις του ο επικεφαλής της μάρκας Thomas Schaefer, σύμφωνα με όσα αναφέρει η γερμανική εφημερίδα Handelsblatt.

Επιβεβαίωσε τη νέα πλατφόρμα ο επικεφαλής της VW

«Αυτή είναι η νέα μας αρχιτεκτονική, την οποία σκοπεύουμε να χρησιμοποιήσουμε από το 2028», δήλωσε ο Schaefer σε μια επετειακή εκδήλωση για το VW Golf, σύμφωνα με τη γερμανική εφημερίδα Handelsblatt, αναφερόμενος στην πλατφόρμα SSP. Μάλιστα, η γερμανική εφημερίδα υπογραμμίζει ότι η ημερομηνία αυτή επιβεβαιώνεται και από κάποια έγγραφα.

Διαφορετική έκδοση της πλατφόρμας SSP για VW, Audi και Porsche

Η αρχιτεκτονική SSP θα βασίζεται στην τελευταία γενιά λογισμικού της θυγατρικής εταιρείας λογισμικού του VW Group, Cariad. Η VW, η Audi και η Porsche θα χρησιμοποιούν διαφορετικές εκδόσεις της αρχιτεκτονικής SSP, η οποία θα επιτρέπει στα οχήματα να φορτίζονται σε περίπου 12 λεπτά και θα υποστηρίζουν την αυτόνομη οδήγηση επιπέδου 4, ανέφερε η Handelsblatt.

Το ηλεκτρικό Golf θα βασιστεί στη νέα πλατφόρμα SSP

Το πρώτο όχημα του Ομίλου VW που θα επωφεληθεί από την SSP πλατφόρμα είναι το ηλεκτρικό Trinity, το οποίο θα αποτελέσει και τη ναυαρχίδα της μάρκας. Το Trinity πρόκειται να κατασκευαστεί στο εργοστάσιο της μάρκας που βρίσκεται στην πόλη Zwickau της Γερμανίας. Τέλος, να σημειωθεί πως και το ηλεκτρικό Golf θα είναι ένα από τα αυτοκίνητα που αξιοποιήσει την πλατφόρμα SSP και θα συνεχίσει να κατασκευάζεται στο βασικό εργοστάσιο της εταιρείας στην πόλη Wolfsburg της Γερμανίας.

Hyundai
moto