ΕΚΘΕΣΗ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ
Τιμές με Leasing
LIVE: κίνηση στους δρόμους

Στην κυκλοφορία όλα τα νέα ηλεκτρικά λεωφορεία σε Αθήνα-Θεσσαλονίκη

1.947 Επισκέψεις στο άρθρο (14/6/2024)
Στην κυκλοφορία όλα τα νέα ηλεκτρικά λεωφορεία σε Αθήνα-Θεσσαλονίκη

- Και τα 250 ηλεκτρικά λεωφορεία στους δρόμους.
- 75 επιβάτες η χωρητικότητά τους.
- Υπόσχεται μίνιμουμ 1.000 νέα λεωφορεία-τρόλεϋ το Υπουργείο Μεταφορών.
- Οι επόμενες κινήσεις για την βελτίωση των αστικών συγκοινωνιών.

Και τα 250 ηλεκτρικά λεωφορεία στους δρόμους

Στους δρόμους της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης βρίσκονται και τα 250 νέα ηλεκτρικά λεωφορεία, τα οποία πρόσφατα προστέθηκαν στον στόλο των ΜΜΜ στη χώρα μας. Μετά τη δοκιμαστική περίοδο, όπου ένας περιορισμένος αριθμός λεωφορείων πραγματοποιούσε δρομολόγια, πλέον όλα βρίσκονται στους δρόμους, όπως ανακοίνωσε επίσημα το Υπουργείο Μεταφορών.

Έτσι, γίνεται ένα μικρό βήμα για την ανανέωση του στόλου οχημάτων των αστικών συγκοινωνιών, ο οποίος μαζί με αυτών των ΙΧ, παραμένει ένας από τους γηραιότερους στην Ευρώπη.

Οι επόμενες κινήσεις για τη βελτίωση των αστικών συγκοινωνιών

Σύμφωνα με όσα υπόσχεται το Υπουργείο Μεταφορών, θα υπάρχει και συνέχεια.
Συγκεκριμένα:

  • Έως το τέλος του 2025 θα κυκλοφορούν στους δρόμους της Αθήνας επιπλέον 300 λεωφορεία συμπιεσμένου φυσικού αερίου (CNG), 100 εξΆ αυτών 18 μέτρων και τα υπόλοιπα 12 μέτρων.
  • Τις επόμενες εβδομάδες θα βγει σε διαβούλευση ο νέος διαγωνισμός για την προμήθεια 700 ηλεκτρικών λεωφορείων βραδείας και ταχείας φόρτισης για Αθήνα και Θεσσαλονίκη, καθώς και τρόλεϊ για την περιοχή Αθηνών.
  • Προχωρούν οι διαγωνισμοί για την ανάθεση συγκοινωνιακού έργου από τον ΟΑΣΑ και τον ΟΣΕΘ. Ειδικά οι διαγωνισμοί του ΟΑΣΑ έχουν προσωρινό ανάδοχο, ο οποίος πρόκειται να θέσει σε λειτουργία καινούργια λεωφορεία στους δρόμους της Ανατολικής και Δυτικής Αττικής, 96 και 115 αντίστοιχα.
  • Υλοποιούνται και δρομολογούνται σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, 300 και 164 μισθώσεις λεωφορείων αντίστοιχα.

75 επιβάτες χωρούν τα ηλεκτρικά λεωφορεία

Θυμίζουμε πως από τα 250 νέα ηλεκτρικά λεωφορεία, τα 140 από αυτά κινούνται πλέον στους δρόμους της Αθήνας και τα 110 σε αυτούς της Θεσσαλονίκης. Ως προς τα χαρακτηριστικά τους, αξίζει να σημειωθεί πως τα λεωφορεία της Yutong έχουν μήκος 12 μέτρα και χωρητικότητα 75 επιβατών, 35 καθήμενων, 40 ορθίων και μια θέση ΑΜΕΑ.

Toyota
GRIP MASTER TEST