• Τιμές - Εξοπλισμός - Τεχνικά - Test - Συγκριτικά Εγγυήσεις - Χρηματοδοτικά - Προσφορές
4 φωτογραφίες »

Το CUPRA Formentor γίνεται το έκτο μοντέλο που παράγεται στο Martorell.

Στην παραγωγή το CUPRA Formentor

1.275 Επισκέψεις στο άρθρο - Ημερομηνία δημοσίευσης: 30/9/2020

Στη γραμμή παραγωγής μπήκε και επίσημα το CUPRA Formentor το οποίο είναι έτοιμο να ξεκινήσει το ταξίδι του στις αγορές.


Το πρώτο όχημα που έχει σχεδιαστεί αποκλειστικά για την μάρκα είναι έτοιμο να κυκλοφορήσει στην αγορά από την επόμενη εβδομάδα στην κορυφαία του έκδοση των 310 ίππων, ενώ θα διαθέτει συνολικά μία γκάμα επτά κινητήρων, συμπεριλαμβανομένων Plug-In υβριδικών εκδόσεων από το επόμενο έτος.
 
Το CUPRA Formentor γίνεται το έκτο μοντέλο που παράγεται στο Martorell και θα αντιπροσωπεύει περισσότερο από 10% πρόσθετου όγκου παραγωγής για το εργοστάσιο. Συνολικά, η παραγωγή του πρώτου αποκλειστικού μοντέλου CUPRA απαιτεί τη συμμετοχή 3.000 εργαζομένων στη γραμμή παραγωγής 2 του εργοστασίου, χωρισμένη σε τρεις βάρδιες. Η αρχική παραγωγή του Formentor θα ξεκινήσει με 160 αυτοκίνητα την ημέρα.
 
Το Formentor αποτελεί βασικό πυλώνα στη στρατηγική παγκοσμιοποίησης της CUPRA. Με αυτό το νέο μοντέλο, η μάρκα σχεδιάζει να εδραιωθεί σε μεγάλες ευρωπαϊκές αγορές και να εισέλθει σε πιο εξηλεκτρισμένες χώρες, όπως η Νορβηγία. Η CUPRA θα επεκτείνει επίσης το διηπειρωτικό της αποτύπωμα και σε νέες λατινοαμερικάνικες αγορές.
 
Το Formentor ενώνεται με το CUPRA Ateca και το CUPRA Leon, των οποίων οι νέες εκδόσεις λανσάρονται επίσης στην αγορά το τελευταίο τρίμηνο του 2020. Επιπλέον, η CUPRA θα ξεκινήσει το ταξίδι της προς τον εξηλεκτρισμό με την άφιξη των πρώτων plug-in υβριδικών εκδόσεων του CUPRA Leon, πριν από το τέλος του έτους και του CUPRA Formentor, στις αρχές του 2021. Στη συνέχεια θα ακολουθήσει το CUPRA el -Born, το πρώτο πλήρως ηλεκτρικό μοντέλο, το οποίο θα λανσαριστεί στην αγορά το επόμενο έτος.
 
Το Formentor θα διατίθεται με μια ευρεία γκάμα επτά κινητήρων, συμπεριλαμβανομένων του κορυφάιου βενζινοκινητήρα 310PS 4Drive DSG, και από το 2021 μεταξύ άλλων, ενός υβριδικού Plug-In με συνδυασμένη συνολική ισχύ 245 αλόγων και αυτονομίας περίπου 50 χιλιομέτρων σε ηλεκτρική μόνο λειτουργία.
 
Οι πρώτες αφίξεις του νέου μοντέλου στην χώρα μας αναμένονται πολύ σύντομα, ενώ θα ακολουθήσει σε λίγες ημέρες η ανακοίνωση των τιμών διάθεσης αρχικά για τις ειδικές εκδόσεις λανσαρίσματος που φέρουν όλες τον κορυφαίο βενζινοκινήτηρα της γκάμας του Formentor.