Το επόμενο DS 3 θα δείχνει εξωτερικά σαν ένα DS 7 Crossback υπό κλίμακα.

Την εμφάνισή του για πρώτη φορά έκανε το επερχόμενο μοντέλο της DS στην κατηγορία των SUV, DS 3 Crossback.

Στο Παρίσι το ηλεκτρικό DS 3 Crossback

3.117 Επισκέψεις στο άρθρο (23/5/2018)

Μεγάλο είναι το ενδιαφέρον γύρω από το ηλεκτρικό DS 3 Crossback που θα παρουσιαστεί στο Παρίσι, αφού θα βασίζεται στην νέα e-CMP πλατφόρμα που στο μέλλον θα χρησιμοποιηθεί και σε άλλα μοντέλα του PSA Group. Διαβάστε τι μαθαίνουμε.

Σίγουρο πρέπει να θεωρείται πως η DS θα παρουσιάσει στην Έκθεση Αυτοκινήτου που θα γίνει στο Παρίσι το αμιγώς ηλεκτρικό DS 3 Crossback που αναμένεται να διαδραματίσει σημαντικό ρόλο στο μέλλον κατά την προσπάθεια της μάρκας να προσφέρει από το 2025 μόνο plug-in και πλήρως ηλεκτρικά μοντέλα.

Το μοντέλο θα βασίζεται πάνω στην καινούρια e-CMP πλατφόρμα της μάρκας που μέχρι αυτή την στιγμή δεν έχει χρησιμοποιηθεί σε κανένα άλλο μοντέλο. Η απόφαση να κάνει ντεμπούτο το δάπεδο αυτό σε μοντέλο DS λέγεται πως αποδεικνύει την απόφαση του PSA Group να δίνει προτεραιότητα στην DS στον εξοπλισμό νέων τεχνολογιών.
 
Πληροφορίες σχετικά με τα τεχνικά χαρακτηριστικά δεν έχουν αποκαλυφθεί, ωστόσο ο αντιπρόεδρος στον τομέα Προϊόντων της DS, αποκάλυψε ότι το μοντέλο δεν θα έχει τίποτα να ζηλέψει από άλλα ηλεκτρικά αυτοκίνητα ενώ σημείωσε πως θα μπορέσει να ανταγωνιστεί το ηλεκτρικό Hyundai Kona.

Το αμιγώς ηλεκτρικό DS 3 Crossback θα γίνει διαθέσιμο στην αγορά το επόμενο έτος, με τα πλήρως ηλεκτρικά Peugeot 208 και Opel Corsa να το ακολουθούν κάτω από την ίδια πλατφόρμα λίγο αργότερα.
 

ELASTIKA 2024
OPEL