Τα 5 SUV με το μεγαλύτερο πραγματικό χώρο αποσκευών

83.491 Επισκέψεις στο άρθρο

Χωράνε και περισσεύουν… Γεμίζουμε με τη «μέθοδο Ταμερλάνου» το χώρο αποσκευών των μικρομεσαίων crossover και εντοπίζουμε τα 5 πιο ευρύχωρα σε αυτό.

Η χωρητικότητα του χώρου αποσκευών έχει ιδιαίτερη σημασία στην κατηγορία των μικρομεσαίων crossover, αφού πολλές φορές καθορίζει την τελική επιλογή. Πόσος όμως είναι τελικά ο χώρος που προσφέρει ένα αυτοκίνητο; Αρκεί η τιμή του κατασκευαστή για να αντιληφθεί κανείς στην πράξη αν τον ικανοποιεί;

Όπως και στην περίπτωση της κατανάλωσης, έτσι και εδώ οι μετρήσεις του κατασκευαστή δεν μας «αρκούν», αποφασίζοντας έτσι να ρίξουμε περισσότερο φως στον συγκεκριμένο τομέα με τη μέθοδο Ταμερλάνου.

Αυτή βασίζεται στη σταθερή χωρητικότητα ενός ογκομετρητή με διαστάσεις (100 Χ 100 Χ 80 εκατοστά) το οποίο είναι γεμάτο με ειδικό υλικό και στις άκρες του υπάρχει ένας χάρακας όπως στις δεξαμενές πετρελαίου. Από αυτόν τον ογκομετρητή αντλούμε την ανάλογη ποσότητα υλικού ώστε να γεμίσουμε το χώρο αποσκευών μέχρι το ύψος της εταζέρας, διαδικασία που φυσικά γίνεται από το εσωτερικό της καμπίνας του αυτοκινήτου. Η ποσότητα του υλικού που λείπει μετριέται σε εκατοστά τα οποία σύμφωνα με τις διαστάσεις του ογκομετρητή, μας «δίνουν» τα κυβικά μέτρα (dm3) ή λίτρα (1 dm3= 1 lt).

Ο Ταμερλάνος «επισκέφθηκε» τα μικρομεσαία crossover «δείχνοντάς» μας τα 5 καλύτερα στον τομέα. Ας τα δούμε...

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

Toyota
moto