Τα best seller μοντέλα σε 12 μεγάλες αγορές για το 2021
13 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ »

Τα best seller μοντέλα σε 12 μεγάλες αγορές για το 2021

4.185 Επισκέψεις στο άρθρο (21/1/2022)

Οι πολίτες κάθε χώρας φαίνεται πως έχουν διαφορετικές προτιμήσεις όσον αφορά στα αυτοκίνητα ανάλογα με την κουλτούρα, τις καιρικές συνθήκες και τις καθημερινές τους ανάγκες.

Τα μοντέλα που μοσχοπούλησαν σε 12 μεγάλες αγορές

Μπορεί οι περισσότερες εταιρείες να πωλούν τα αυτοκίνητά τους σε όλες τις αγορές του πλανήτη, ωστόσο οι καταναλωτές δεν έχουν πάντοτε τις ίδιες προτιμήσεις, καθώς άλλοι μπορεί να χρειάζονται μικρά αυτοκίνητα για να κυκλοφορούν στα μεγάλα αστικά κέντρα, άλλοι να επιθυμούν μοντέλα πρακτικά και με μεγάλη αντοχή λόγω των ιδιαίτερων καιρικών συνθηκών και άλλοι να αγοράζουν pick-up, ώστε να τους βοηθούν καθημερινά στην δουλειά τους. Πάμε να δούμε τι συμβαίνει σε κάποιες από τις μεγαλύτερες αγορές του πλανήτη σύμφωνα με τα στοιχεία του Motor1, τι μοντέλα αγοράζουν;

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »

Μικρά και compact τα best seller στην Ευρώπη

Ξεκινώντας από την Ευρώπη και συγκεκριμένα από την Γερμανία, το best seller μοντέλο για το 2021 ήταν φυσικά το Volkswagen Golf με 91.621 πωλήσεις, με το βάθρο να συμπληρώνουν το VW T-Roc και το VW Tiguan. Φουλ στα Volkswagen λοιπόν. Μεγάλη αγάπη για τις ντόπιες εταιρείες έχουν και στην Γαλλία, αφού το μοντέλο με τις περισσότερες πωλήσεις ήταν το Peugeot 208 με 88.037, με το Renault Clio να έρχεται δεύτερο και το Dacia Sandero τρίτο, ενώ στο Hνωμένο Βασίλειο, το Opel Corsa βρέθηκε στην κορυφή με 40.914 πωλήσεις, μπροστά από το Tesla Model 3 και το βρετανικό MINI. Oι Ιταλοί δίνουν ψήφο εμπιστοσύνης στα δικά τους αυτοκίνητα, με το Fiat Panda να αποτελεί το best seller με 112.298 πωλήσεις, με το Fiat 500 να το ακολουθεί και την Lancia Ypsilon να βρίσκεται στην τρίτη θέση με 43.735 πωλήσεις, μια απίστευτη επίδοση για μια μάρκα που φυτοζωεί εδώ και χρόνια. Στην Ισπανία αγαπούν τα crossover, με το SEAT Arona να αποδεικνύεται το πιο δημοφιλές με 21.946 πωλήσεις, με το Hyundai Tucson να βρίσκεται στην δεύτερη θέση και το Dacia Sandero στην τρίτη. Τέλος, στην Ουγγαρία, το Suzuki Vitara βρίσκεται στην πρωτιά αλλά με λίγες πωλήσεις, ενώ στην Τουρκία, πρώτο σε πωλήσεις ήταν το Fiat Egea, δεύτερη ήταν η Toyota Corolla και τρίτο το Renault Clio.

Αγαπούν τα pick-up στις ΗΠΑ, δεν πάνε πίσω Βραζιλία και Αργεντινή

Στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής, το best seller μοντέλο για το 2021 δεν είναι άλλο από την σειρά F των pick-up της Ford με 726.004 πωλήσεις, με τα pick-up της Ram να ακολουθούν και το Chevrolet Silverado να βρίσκεται τρίτο, αποδεικνύοντας για μια ακόμη φορά πως οι ΗΠΑ είναι ο παράδεισος για τα φορτηγάκια.

Στην Βραζιλία, το pick-up Fiat Strada αποτέλεσε το best seller με 109.107 αυτοκίνητα, ενώ στην Αργεντινή, μπορεί το Fiat Cronos να βρέθηκε στην πρώτη θέση, ωστόσο πίσω του ακολουθούν δύο pick-up, το Toyota Hilux και το VW Amarok.
  Συνέχεια του άρθρου >>>
peugeot
citroen