• Τιμές - Εξοπλισμός - Τεχνικά - Test - Συγκριτικά Εγγυήσεις - Χρηματοδοτικά - Προσφορές

Το Τεστ του Καφέ

Μέτρηση χώρων

Μέτρηση Θορύβου

Εργονομία-πρακτικότητα

Τα πιο άνετα και βολικά μικρά SUV

Διαβάστηκε από 38230 αναγνώστες - Ημερομηνία δημοσίευσης: 19/5/2019
 

To Test Center του AutoΤρίτη αξιολογεί τα μικρά Crossover μοντέλα, στον τομέα της άνεσης στο δρόμο, του θορύβου, των χώρων και των πρακτικών λύσεων που προσφέρουν στους επιβάτες. Διαβάστε ποιο είναι το καλύτερο σε κάθε τομέα.

Διαμορφώνεις το σπίτι σου, το γραφείο σου και όποιο άλλο χώρο περνάς πολλές ώρες με τέτοιο τρόπο ώστε να ικανοποιεί τις ανάγκες σου και να σου προσφέρει όσο το δυνατόν πιο άνετη παραμονή. Ένας επιπλέον χώρος που περνάμε αρκετό χρόνο από τη ζωή μας ωστόσο είναι και η καμπίνα του αυτοκινήτου μας. Συνεπώς κανείς δεν θα ήθελε αυτός ο χρόνος να μην είναι όσο το δυνατόν πιο ευχάριστος.

Τί χρειάζεστε για μια ξεκούραστη και άνετη διαδρομή; Να κάθεστε αναπαυτικά, να μην υπάρχει θόρυβος στην καμπίνα, αλλά και να μπορείτε να βολέψετε τα πράγματά σας, ώστε να μην ακουμπάνε αριστερά και δεξιά. 

«`Ανεση Extended» λοιπόν. Το νέο μεγάλο εγχείρημα του Test Center μας και μια δοκιμασία που θα διαβάσετε μόνο στο AutoΤρίτη. Τι είναι όμως το «`Ανεση Extended»;

Είναι το τεστ που αξιολογεί πόσο άνετη είναι η παραμονή των επιβατών μέσα στο αυτοκίνητό κατά τη μετακίνησή τους. Οι τομείς που εξετάζουμε είναι η λειτουργία της ανάρτησης και πόσο αποτελεσματικά θα αποσβέσει μια εγκάρσια ανωμαλία στο δρόμο, ο θόρυβος που περνάει μέσα στην καμπίνα κατά τη διάρκεια ενός ταξιδιού, ο διαθέσιμος χώρος για το κεφάλι και τα γόνατα των επιβατών, καθώς και οι έξτρα παροχές που προσφέρει ο εξοπλισμός και κάνει πιο εύκολη την παραμονή εντός της καμπίνας.

Ανάρτηση - Το Τεστ του Καφέ
Ο τρόπος για να μπορέσουμε να κάνουμε μια προσομοίωση της σημασίας μιας άνετης ανάρτησης στην καθημερινότητά μας και να μπορέσουμε να βγάλουμε συγκριτικά συμπεράσματα ανάμεσα στα προσφερόμενα μοντέλα της αγοράς.

Με απλά λόγια λοιπόν αποφασίσαμε να μετρήσουμε τι ποσότητα καφέ θα χυθεί από ένα ποτήρι όταν περάσουμε από μια ανωμαλία του δρόμου. Βέβαια είναι σημαντικό να τονίσουμε πως ακόμα και αν δεν πίνετε καφέ ή κάποιο άλλο ρόφημα, μη ξεχνάτε πως οι πιέσεις από τις αναταράξεις ασκούνται και στο σώμα μας, το οποίο καταπονείται αρκετά από αυτή τη διαδικασία. 

Χώροι - Μέτρηση χώρων
Μια από τις καθιερωμένες μετρήσεις μας, είναι αυτή των διαθέσιμων χώρων που έχουν οι επιβάτες για τα γόνατα και τα κεφάλια τους. Στο Test Center του AutoΤρίτη μετράμε το πραγματικό μέγεθος της καμπίνας όλων των μοντέλων της αγοράς, με τις μετρήσεις να προσδιορίζουν στο χιλιοστό την εικόνα του κάθε μοντέλου στον συγκεκριμένο τομέα. 

Γιατί, ναι μεν στα περισσότερα μοντέλα της μικρομεσαίας κατηγορίας που εξετάζουμε σήμερα, οι επιβάτες στο πίσω κάθισμα χωρούν χωρίς καμία παραχώρηση, είναι διαφορετικό, ωστόσο να ταξιδεύεις με την οροφή στα 10 εκ. απόσταση και διαφορετικό στο 1 εκ..

Θόρυβος - Μέτρηση Θορύβου
Ακόμα μία μέτρηση του Test Center μας είναι η ένταση του θορύβου που παράγεται κατά τη διάρκεια μιας διαδρομής και περνάει μέσα στην καμπίνα. Η ένταση του ήχου μετριέται σε ντεσιμπέλ (dB), μια μονάδα μέτρησης που είναι λογαριθμική. 

Αυτό σημαίνει ότι άνοδος της κλίμακας κατά τρία dΒ σε κάποιο ύψος θορύβου συνεπάγεται διπλασιασμό της έντασής του. Το διπλάσιο, για παράδειγμα, των 85 dB δεν είναι τα 170 dB, αλλά τα 88 dB. Σύμφωνα με το Decibel, το τελευταίο όριο της ανθρώπινης αντοχής είναι 140 dB, ενώ οι συνεχείς θόρυβοι των 120 dB προκαλούν μόνιμη ζημιά στην ανθρώπινη υγεία.

Εργονομία - Εργονομία-πρακτικότητα
Ο τέταρτος τομέας που εξετάζουμε είναι τι διαθέτει κάθε μοντέλο στην καμπίνα του και κάνει πιο ευχάριστη την παραμονή μας μέσα σε αυτό. Από το πόσο βολικά είναι τα καθίσματα μέχρι και το αν έχει προβλεφθεί θέση για να βάλετε ψιλά. Συγκριμένα εμείς εξετάζουμε 15 διαφορετικούς τομείς.

Στο συγκεκριμένο τομέα φυσικά υπάρχουν κι στοιχεία που δεν μετριούνται αριθμητικά, ενώ πολύ σημαντικό ρόλο παίζουν οι προσωπικές ανάγκες ή προτιμήσεις του καθενός. Διαφορετικά στοιχεία θα εξετάσει κάποιος που έχει παιδιά και διαφορετικά κάποιος που σπάνια φιλοξενεί επιβάτες στο πίσω κάθισμα.

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

 
Σχολιάστε την είδηση 1 σχόλια

Διαρροή: To Μazda2 facelift

Nέα Lotus Evija

Νέα Mercedes-AMG CLA 45 Shooting Brake

Τέλος ο δακτύλιος

Η κίνηση στους δρόμους

Το γρηγορότερο pit stop στη F1(+vids)

Ειδική έκδοση LE του Ssangyong Tivoli

500ράκι με μοτέρ Hayabusa!

Έφτιαχναν ρέπλικες Ferrari για 60.000 ευρώ

Ξέσπασαν στο αυτοκίνητο και έγινε σάλος (+vid)

Εμβληματικά Opel σε νέα βίντεο για τα 120 χρόνια (+video)

50.000 πωλήσεις για το Citroen C5 Aircross

Η AC Schnitzer ομόρφυνε την BMW i3s

ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ: Ποια αυτοκίνητα είναι για κλωτσιές;

Αγορά / Auto Bild: Δείτε εδώ ποια μοντέλα αποτελούν έξυπνες αγορές!!

Yellow Pages: Ελαστικά - Τιμές - Προσφορές!

Yellow Pages: Λιπαντικά - Προδιαγραφές!

ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΑ: To καλύτερο επαγγελματικό αυτοκίνητο !

HONDA: Civic σεντάν με 182 PS από 22.325€

SEAT: Tarraco το νέο μεγάλο SUV της Seat

NISSAN: Έως 1.500 ευρώ έκπτωση στο Qashqai

CITROEN: Reverse Sales και στα SUV

PEUGEOT: Mοναδικές τιμές για όλα τα μοντέλα μέχρι τις 31 Ιουλίου

RENAULT: CLIO από 10.990€ και ...θα σκάσει ο τζίτζικας που δεν μπορεί να το αποκτήσει. Εσύ όμως μπορείς!

περισσότερα »