Κάψανε λιγότερο από diesel
Test Center: Μέτρηση του πορτμπαγκάζ του Skoda Kamiq
3 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ »

Test Center: Μέτρηση του πορτμπαγκάζ του Skoda Kamiq

7.167 Επισκέψεις στο άρθρο (12/9/2022)

Το Test Center του AutoΤρίτη μέτρησε πόσο μεγάλο είναι στ' αλήθεια το πορτ-μπαγκάζ του του Skoda Kamiq. Τελικά, καταφέρνει το τσέχικο crossover να πιάσει το εργοστασιακό νούμερο των 400 λτ.; Έχει άλλα εργονομικά στοιχεία άξια αναφοράς;

Μέτρηση του πορτμπαγκάζ του Kamiq με τη μέθοδο του «Ταμερλάνου»

Τα μοντέλα της Skoda παραδοσιακά ξεχωρίζουν για τις εργονομικές λύσεις που προσφέρουν (π.χ. δείτε εδώ τις simple clever λύσεις του Fabia), καθώς και για την «τοποθέτησή» τους από χωροταξικής άποψης, αφού είθισται να συγκαταλέγονται στα ευρύχωρα της κατηγορίας τους. Στις επόμενες γραμμές, λοιπόν, επικεντρωνόμαστε στον χώρο αποσκευών του Skoda Kamiq και εξετάζουμε αφενός αν το νούμερο των 400 λίτρων που ανακοινώνει η Skoda είναι αληθινό, αφετέρου τι άλλες εργονομικές λύσεις προσφέρει. Όπως πάντα, η μέτρηση γίνεται με την διαδικασία του Ταμερλάνου, για την οποία θα βρείτε περισσότερα στοιχεία εδώ, μαζί με τις υπόλοιπες μετρήσεις του AutoΤρίτη Test Center.


Ο χώρος αποσκευών του Kamiq ξεπερνάει το εργοστασιακό νούμερο των 400 λτ. που δίνει η Skoda, εμφανίζοντας χωρητικότητα 410 λίτρων.

Ο χώρος αποσκευών του Kamiq ξεπερνάει το εργοστασιακό νούμερο των 400 λτ. που δίνει η Skoda, εμφανίζοντας χωρητικότητα 410 λίτρων.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »

10 λίτρα παραπάνω στην πράξη

Η μέτρησή μας έδειξε πως το πορτμπαγκάζ του Kamiq ξεπερνά κατά τι τον αριθμό που δίνει η Skoda, καθώς η πραγματική χωρητικότητα φτάνει στα 410 λτ. (+10 λίτρα), την ώρα που δεν έχει θυσιαστεί η ρεζέρβα ανάγκης αντί ενός κιτ επισκευής το οποίο «πιάνει» λιγότερο χώρο. Με λίγα λόγια δηλαδή, ο χώρος αποσκευών είναι μεγάλος για τα δεδομένα της κατηγορίας (σ.σ. μέσα στο top 5 αυτής), ενώ αξιοσημείωτο είναι πως δεν έχει θυσιαστεί ούτε ο χώρος των πίσω επιβατών για αυτό. Δηλαδή δεν έχει τραβηχτεί η πλάτη του πίσω καθίσματος προς τα εμπρός και έτσι οι επιβάτες έχουν 18 εκατοστά «αέρα» για τα γόνατα, νούμερο επίσης top για SUV πόλης.

Από εκεί και πέρα να πούμε πως το Kamiq έχει μεγάλο ύψος ανοίγματος πόρτας, και άρα μπορείτε να φορτώνετε και να κατεβάζετε εύκολα τις αποσκευές, ενώ στα υπέρ πρέπει να αξιολογήσουμε και τις δύο αποθηκευτικές θήκες που διαθέτει σε κάθε πλευρά του πορτμπαγκάζ.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »

Ακολουθήστε το autotriti.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
Σχολιάστε
ROBERT BOSCH
Εκθεση Αυτοκινήτου. Οικονομία στην κατανάλωση. Βρές υβριδικά, ηλεκτρικά, LPG/CNG, plug-in. Τι ισχύει για μεταχειρισμένα και diesel