Θεσσαλονίκη: Τα επόμενα μεγάλα έργα στην συμπρωτεύουσα

2.167 Επισκέψεις στο άρθρο (22/9/2021)

Στο Flyover, στην κατασκευή του μετρό και σε πολλά ακόμη έργα αναφέρθηκε ο Υφυπουργός Υποδομών κ. Γιώργος Καραγιάννης στην 85η ΔΕΘ.

Την διαβεβαίωση ότι η Θεσσαλονίκη τα επόμενα χρόνια θα πάρει τη θέση που της αξίζει, έδωσε ο Υφυπουργός Υποδομών κ. Γιώργος Καραγιάννης μιλώντας στη θεματική ενότητα: «Δημιουργώντας την επόμενη μέρα» του Thessaloniki  Helexpo Forum, που πραγματοποιείται στο πλαίσιο της 85ης ΔΕΘ.

Αν σου άρεσε: Kοινοποίησε το »
Σχολίασε το, στη σελίδα μας στο Facebook »


H Θεσσαλονίκη πρωτεύουσα της νοτιοανατολικής Ευρώπης
Ο κ. Καραγιάννης υπογράμμισε ότι: «το Mετρό προχωράει βάσει του χρονοδιαγράμματος και το 2023, επιτέλους, θα έχουμε τη τελική του μορφή σε πλήρη λειτουργία και με αρχαία». Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά «η Θεσσαλονίκη έχει αλλάξει ταχύτητα και το πόδι είναι κολλημένο στο γκάζι». Έκανε, παράλληλα, ιδιαίτερη αναφορά ότι τόσο ο ίδιος, όσο και ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών κ. Κώστας Καραμανλής, με το ολοκληρωμένο και εφαρμόσιμο σχέδιο που βρίσκεται σε εξέλιξη, καταβάλλουν τεράστιες προσπάθειες, ώστε η πόλη στο άμεσο μέλλον να έχει όλες τις απαραίτητες υποδομές, για να υποστηρίξει τον κρίσιμο ρόλο της ως σύγχρονη πρωτεύουσα της νοτιοανατολικής Ευρώπης.

Το πρωτοποριακό έργο του flyover
Ο Υφυπουργός Υποδομών χαρακτήρισε το Flyover, πρωτοποριακό έργο, μοναδικό στην Ελλάδα, που θα λύσει οριστικά το κυκλοφοριακό πρόβλημα. Στην ουσία «πρόκειται για μια περιφερειακή λεωφόρο πάνω από την υφιστάμενη με σεβασμό στο περιβάλλον και τη δυνατότητα εξυπηρέτησης από 5.000 – 10.000 οχήματα την ώρα». Πρόκειται για ένα έργο ΣΔΙΤ προϋπολογισμού 373 εκατομμυρίων ευρώ και όπως τόνισε ο κ. Γ. Καραγιάννης μέσα στο χρόνο θα υπάρχει προσωρινός ανάδοχος και το 2022 θα ξεκινήσουν τα εργοτάξια.

Συνέχεια του άρθρου >>>
Mercedes
skoda