4 φωτογραφίες »

Οι εικόνες προέρχονται από την ιστοσελίδα tflcar

Το νέο Mazda CX-5 εντοπίστηκε για πρώτη φορά

5.655 Επισκέψεις στο άρθρο (10/5/2021)

Κατασκοπευτικές εικόνες που δείχνουν τη νέα γενιά του Mazda CX-5 ήρθαν στο φως της δημοσιότητας, δείχνοντας μας το μοντέλο με καμουφλάζ, αλλά για πρώτη φορά από τη στιγμή που έχει ξεκινήσει η εξέλιξή του!

Η νέα γενιά του Mazda CX-5 ετοιμάζεται και ένα δοκιμαστικό μοντέλο έκανε την εμφάνισή του στους δρόμους του Λος `Αντζελες με αποτέλεσμα φυσικά να τραβήξει πάνω του τα βλέμματα και να κάνει τα φλας από τις φωτογραφικές μηχανές των κατασκόπων να αστράψουν.

 
Εξ όσων μπορούμε να διακρίνουμε, η νέα γενιά του CX-5 δεν αναμένεται να διαφοροποιηθεί αρκετά σε μέγεθος από την τρέχουσα, έχοντας ταιριαστές αναλογίες. Τόσο στο εμπρόσθιο μέρος, όσο και στο πίσω οι μονάδες φωτισμού είναι λεπτές, ενώ φαίνεται πως σχεδιαστικά η νέα γενιά του ιαπωνικού SUV δεν ξεφεύγει σε σχεδιασμό από την ευρύτερη γκάμα της φίρμας. Ειδικότερα, παρατηρούμε πως το καπό φέρει μια μικρή διόγκωση κατά μήκος του κέντρου, ενώ στο πίσω μέρος και συγκεκριμένα στο τέλος της οροφής υπάρχει εγκατεστημένη μία μικρή αεροτομή και διπλές απολήξεις του συστήματος εξάτμισης.
 
Από κει και πέρα, διαρροές κάνουν λόγο πως η νέα γενιά θα βασίζεται πλέον στην Large Architecture πλατφόρμα, ενώ έχει έρθει στο φως και μια λίστα με τα μοτέρ τα οποία θα την εξοπλίσουν, χωρίς πάντως τίποτα να έχει επιβεβαιωθεί. Η λίστα περιλαμβάνει τον ήπια υβριδικό Skyactiv-G χωρητικότητας 2,5 λίτρων ισχύς 190 άλογων και 270 Nm ροπής, έναν υπερτροφοδοτούμενο Skyactiv-G ίδιας χωρητικότητας με απόδοση 230 άλογα και 420 Nm ροπής αλλά και έναν Skyactiv-X στα 3,0 λίτρα με ηλεκτρικό σύστημα 48V και ισχύ 285 άλογα και 340 Nm ροπής. Στο diesel, υπάρχει ο Skyactiv-D στα 2,2 και τα 3,3 λίτρα με ισχύ 190 και 285 άλογα αντίστοιχα.
 
Κλείνοντας να σημειώσουμε πως κατά το παρελθόν η φημολογία που περιστρέφεται γύρω από το μοντέλο υποστηρίζει πως δεν αποκλείεται να υπάρχει και αλλαγή στην ονομασία του, με το CX-5 να γίνεται CX-50, βέβαια και αυτό μένει να φανεί.

Toyota
moto