• Τιμές - Εξοπλισμός - Τεχνικά - Test - Συγκριτικά Εγγυήσεις - Χρηματοδοτικά - Προσφορές

Το νέο πολυαναμενόμενο Roadster της Tesla είναι πλέον γεγονός.

Φτάνει από στάση τα 96χμλ./ώρα σε 1.9 δευτερόλεπτα και τα 160 χλμ./ώρα σε μόλις 4.2 δευτερόλεπτά.

Το κόστος θα ξεκινά από τις 170.000 ευρώ περίπου.

Το νέο Roadster της Tesla

Διαβάστηκε από 3391 αναγνώστες - Ημερομηνία δημοσίευσης: 17/11/2017
 

Το νέο πολυαναμενόμενο Roadster της Tesla είναι πλέον γεγονός, όντας το πιο σπορ όχημα που έχει κατασκευάσει ποτέ η αυτοκινητοβιομηχανία.

Ο πρόεδρος της εταιρείας Elon Musk υποσχόταν το νέο Roadster για αρκετά χρόνια το οποίο πλέον έφτασε. Το δεύτερης γενιάς Roadster υιοθετεί ένα πολύ όμορφο σχεδιασμό, ενώ σύμφωνα με τη φίρμα οι επιδόσεις του, του επιτρέπουν να φτάνει από στάση τα 96 χλμ./ώρα σε 1,9 δευτερόλεπτα και τα 160 χλμ./ώρα σε μόλις 4,2 δευτερόλεπτα.
 
Σε ότι αφορά την μέγιστη ταχύτητα που μπορεί να «πιάσει» το μοντέλο αυτή ανέρχεται στα 402 χλμ./ώρα, η οποία προέρχεται από μια μπαταρία 200 kWh, που προσφέρει αυτονομία 998 χιλιομέτρων.
Σχεδιαστικά το νέο ηλεκτρικό όχημα χαρακτηρίζεται από λεπτά φωτιστικά σώματα στο εμπρόσθιο μέρος, ενώ στο κάτω μέρος μπορεί κανείς να δει το αεροδυναμικό χείλος που είναι ενσωματωμένο. Πηγαίνοντας προς τα πίσω ξεχωρίζουν οι δυναμικές γραμμές που παίρνουν θέση τόσο στο καπό όσο και στο πλαϊνό μέρος του αυτοκινήτου, ενώ στο εντυπωσιακό πίσω μέρος έχουν τοποθετηθεί λεπτεπίλεπτοι προβολείς, μια μικρή αεροτομή αλλά και ένας αεροδυναμικός διαχύτης.
 
Στο εσωτερικό η εταιρεία αναφέρει πως το μοντέλο έχει τέσσερις θέσεις, ωστόσο οι δύο πίσω είναι πολύ μικρές, ενώ τα μπροστινά καθίσματα έχουν και αυτά σπορ σχεδίαση, συμβαδίζοντας έτσι με το εξωτερικό μέρος.   
 
Τέλος αξίζει να σημειωθεί πως το δεύτερης γενιάς Roadster της Tesla, το κόστος του οποίου θα ξεκινά από τις 170.000 ευρώ περίπου, σύμφωνα με τον Musk είναι το τελευταίο «καρφί στο φέρετρο» των αυτοκινήτων με κινητήρες εσωτερικής καύσης, ανοίγοντας διάπλατα τον δρόμο για την υιοθέτηση ηλεκτρικών μοντέλων και στα μοντέλα επιδόσεων.

 
Σχολιάστε την είδηση 2 σχόλια