WRC Ιταλίας: Ο Neuville νίκησε και μπήκε στο παιχνίδι του τίτλου
2 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ »

WRC Ιταλίας: Ο Neuville νίκησε και μπήκε στο παιχνίδι του τίτλου

4.218 Επισκέψεις στο άρθρο (4/6/2023)

Ο Neuville εκμεταλλεύτηκε τα λάθη των ανταγωνιστών του και πήρε μια πολύ σημαντική νίκη στην Σαρδηνία, καθώς μπαίνει ξανά στη μάχη για τον τίτλο.

Νίκη χρυσάφι για τον τίτλο πέτυχε ο Neuville

Ο Βέλγος Neuville πήρε τη νίκη στην Σαρδηνία και μαζί με τον Esapekka Lappi που ακολούθησε σημείωσαν ένα ονειρικό 1-2 για τη Hyundai στον έκτο γύρο του Πρωταθλήματος. Αυτή ήταν η 18η νίκη του Neuville με συνοδηγό τον Martijn Wydaeghe. Ο Kalle Rovanperä συμπλήρωσε το βάθρο με Toyota GR Yaris.

Ο Neuville πήρε την πρωτοπορία όταν ο Sebastien Ogier βγήκε εκτός δρόμου και εγκατέλειψε στην ε.δ. 14. Ενώ ο Esapekka Lappi ήταν πιο κοντά στον Ogier μέχρι την ατυχία του τελευταίου, ο Φινλανδός δεν κράτησε γρήγορο ρυθμό και έτσι έδωσε την ευκαιρία στον Βέλγο να περάσει πρώτος. Παρόλα αυτά, ο Lappi μπόρεσε να εδραιωθεί στην δεύτερη θέση και να πετύχει τον τρίτο συνεχόμενο τερματισμό του σε βάθρο.

Ο Rovanpera τερμάτισε τρίτος οδηγώντας γρήγορα και συνετά, γεγονός για το οποίο ανταμείφθηκε αφού μπόρεσε να ανέβει θέσεις στην κατάταξη εκμεταλλεόμενος τα λάθη των οδηγών που βρισκόντουσαν μπροστά του. Τέταρτος κατετάγη ο Evans, επίσης με Toyota GR Yaris, όμως από εκεί και πέρα, στην πρώτη 10άδα, βρίσκουμε οδηγούς χαμηλότερων κατηγοριών. 

Η βαθμολογία των οδηγών μετά το WRC Σαρδηνίας βρίσκει τον Kalle Rovanperä να προηγείται με 118 βαθμούς, ακολουθούμενος από τους Neuville (93), Tänak (85) και Ogier (70). Η Toyota οδηγεί στη βαθμολογία των Κατασκευαστών με 235 βαθμούς μπροστά από την Hyundai (212) και τη M-Sport (148).

Ο επόμενος αγώνας είναι προγραμματισμένος να γίνει στην Κένυα 22-25 Ιουνίου.

Συνέχεια του άρθρου >>>
LINGLONG VS TRAZANO
peugeot