WRC Μεξικό 2023: Γκίνια για Lappi, «κληρονόμος» ο Ogier
2 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ »

WRC Μεξικό 2023: Γκίνια για Lappi, «κληρονόμος» ο Ogier

3.865 Επισκέψεις στο άρθρο (18/3/2023)

Ο Sebastian Ogier άδραξε την ευκαιρία να πάρει τα ηνία του αγώνα με αφορμή την ατυχία του Esappeka Lappi, που είχε έξοδο και το Hyundai i20 N άρπαξε φωτιά στην 11η ειδική. Πίσω του οι Elfyn Evans και Thierry Neuville.

Πρωτοπόρος ο Ogier στο Rally Mexico

Το φετινό Rally Mexico, που αποτελεί τον τρίτο γύρο του φετινού πρωταθλήματος και παράλληλα το πρώτο χωμάτινο rally της σεζόν, εξελίσσεται σε... ταινία τρόμου για τον Esappeka Lappi, ο οποίος έχασε την πρωτοπορία σε μια στιγμή. Ο Φινλανδός rally man είχε έξοδο στο 10,1 χλμ. στην ενδέκατη ειδική διαδρομή (Ibarrilla 1) με αποτέλεσμα μια κολόνα ηλεκτροδότησης να προσγειωθεί πάνω στο i20 Ν και το αγωνιστικό να τυλιχθεί στις φλόγες. Ευτυχώς το πλήρωμα είναι καλά στην υγεία του, ωστόσο η προσπάθεια του Lappi, που είχε κερδίσει 5 ε.δ. μέχρι αυτή την άτυχη στιγμή, έληξε άδοξα.


Από αυτή την ατυχία επωφελήθηκε ο Sebastian Ogier, ο οποίος μέχρι τη 13η ειδική είχε κεδίσει τρεις ειδικές, μία στο σκέλος της Παρασκευής και δύο στου Σαββάτου. Μάλιστα, ο Γάλλος οδηγός της Toyota Gazoo Racing κέρδισε την 11η ε.δ., η οποία στοίχισε τον αγώνα στον Lappi. Σημειώστε πως, λόγω του ατυχήματος του Lappi, όλοι οι αγωνιζόμενοι του WRC2 σταμάτησαν να συμμετέχουν και θα επανέλθουν σε δράση στην 14 ειδική διαδρομή.


Η προσπάθεια του Lappi έληξε άδοξα μετά από έξοδο στην πρώτη ειδική της ημέρας.

Η προσπάθεια του Lappi έληξε άδοξα μετά από έξοδο στην πρώτη ειδική της ημέρας.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »

Συνέχεια του άρθρου >>>
citroen
4green