Χάρη στο νέο κινητήρα τα Ford C-Max και Grand C-Max θα επιτυγχάνουν τη χαμηλότερη μέση κατανάλωση της κατηγορίας.

Χάρη στο νέο κινητήρα τα Ford C-Max και Grand C-Max θα επιτυγχάνουν τη χαμηλότερη μέση κατανάλωση της κατηγορίας.

Ford C-Max με κινητήρα 1,0 EcoBoost

(25/7/2012)

Από τον Οκτώβριο η Ford θα προσφέρει τα C-Max και Grand C-Max με τον 1,0 EcoBoost, το «Διεθνή Κινητήρα της Χρονιάς» για το 2012

H Ford προχωρά σε μία σημαντική προσθήκη στη γκάμα κινητήρων των C-Max και Grand C-Max. Από τον προσεχή Οκτώβριο, τα δύο πολυμορφικά της μοντέλα θα εφοδιάζονται με το νέο βενζινοκινητήρα 1,0 EcoBoost, που πρόσφατα έλαβε τη διάκριση «International Engine of the Year» για το 2012, σε εκδόσεις 100 και 125 ίππων. Η εταιρία μάλιστα εκτιμά πως με αυτό τον τρόπο τα δύο αυτοκίνητα θα πετυχαίνουν την καλύτερη μέση κατανάλωση στην κατηγορία. Το μεν C-Max υπολογίζεται ότι θα καταναλώνει 5,1l λίτρα/100 χλμ. ενώ το Grand C-Max αντίστοιχα 5,2 λίτρα/100 χλμ.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »

Ο Roelant de Waard, αντιπρόεδρος Marketing, Sales & Service της Ford Ευρώπης ανέφερε σε δήλωσή του πως «Ο κόσμος αγαπά αυτό τον κινητήρα – σε κάνει να χαμογελάς όταν οδηγείς και είναι απίστευτα οικονομικός. Όντας ήδη πολύ δημοφιλής στο νέο Focus, μας φάνηκε απόλυτα λογικό να τον προσθέσουμε στα C-Max και Grand C-Max το συντομότερο δυνατόν».

Αναφορικά με τον τρικύλινδρο 1,0 EcoBoost, χρησιμοποιεί τούρμπο, άμεσο ψεκασμό καυσίμου και μεταβλητό χρονισμό βαλβίδων εισαγωγής και εξαγωγής συνδυάζοντας την ισχύ ενός μεγαλύτερου κινητήρα με την κατανάλωση ενός μικρότερου. Κατασκευάζεται στο εργοστάσιο κινητήρων της Ford στην Κολωνία (Γερμανία) και στην Κραϊόβα (Ρουμανία). Ήδη εξοπλίζει το Focus με μεγάλη επιτυχία, ενώ η εταιρία προβλέπει ότι μέχρι το 2015 πάνω από τα μισά αυτοκίνητα της Ευρωπαϊκής παραγωγής που προορίζονται για την Ευρώπη θα φέρουν κινητήρες EcoBoost – που επίσης διατίθενται σε εκδόσεις 1,6 και 2,0 λίτρων.

Hyundai
4green