Είναι πιθανό να δούμε υβριδική Panamera με συνδυαστική ισχύ που θα ξεπερνάει τους 700 ίππους και τα 1.000 Νm ροπής

Είναι πιθανό να δούμε υβριδική Panamera με συνδυαστική ισχύ που θα ξεπερνάει τους 700 ίππους και τα 1.000 Νm ροπής

Έρχεται γρηγορότερη Panamera

3.229 Επισκέψεις στο άρθρο (4/7/2016)

Φήμες έχουν φουντώσει για τη δημιουργία μιας ακόμα πιο καυτής Porsche Panamera βασισμένη σε υβριδικό σύνολο 700 ίππων, όμοιο με της 918 Spyder.

H νέα Porsche Panamera αποκαλύφθηκε μόλις πριν λίγες μέρες και ήδη κατάφερε να πάρει το ρεκόρ της Giulia στην πίστα του Ring. Ωστόσο η Panamera Turbo που έσπασε το ρεκόρ είναι πολύ πιθανόν να μην είναι τελικά η γρηγορότερη έκδοση παραγωγής του νέου 4θυρου Coupe της Porsche. 
Αυτή τη στιγμή στην αγορά υπάρχουν τρεις εκδόσεις της Panamera, η 4S, η Turbo, και η diesel. Σύντομα υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να δούμε και την Panamera Turbo S με αυξημένη ιπποδύναμη κατά 30 ίππους. Βέβαια η γερμανική φίρμα δεν πρόκειται να σταματήσει εκεί, αφού όπως αποκάλυψαν, κατά την παρουσίασή της στο Βερολίνο, θα ακολουθήσουν και δύο υβριδικές εκδόσεις. 
Το λογικό σενάριο θέλει τη μία από τις δύο να είναι προσανατολισμένη στην οικολογική οδήγηση. Όσο για τη δεύτερη είναι πιθανό να εφοδιαστεί με ένα υβριδικό σύνολο παρόμοιο με της 918 Spyder που θα του δίνει εκρηκτικές εκκινήσεις και μεγαλύτερες ταχύτητες εξόδου στις στροφές. 
Όσον αφορά στο κινητήριο σύνολό του, αυτό θα αποτελείται από τον 4λιτρο twin-turbo V8 κινητήρα, ο οποίος συνεπικουρούμενος από 2 ηλεκτροκινητήρες θα αποδίδει συνδυαστική ισχύ που θα ξεπερνάει τους 700 ίππους και τα 1.000 Νm ροπής. Κάτι σαν μια τετράθυρη 918 δηλαδή… Ακόμα επίσημα δεν υπάρχει κάποια πληροφόρηση, ωστόσο η Porsche έχει ανακοινώσει πως από Ιανουάριο θα είναι διαθέσιμες και οι υβριδικές εκδόσεις, συνεπώς αναμένονται νέα τους αρκετά σύντομα.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »

peugeot
citroen