Η αξία του να τιμάται πάνω από τις 500.000 δολάρια.

Αυτό είναι το πιο πολύτιμο R34 GT-R (+vid)

12.300 Επισκέψεις στο άρθρο (11/10/2019)

Στην ιστορία του Nissan Skyline GT-R υπάρχουν κάποια μοντέλα που τράβηξαν ακόμα περισσότερο την προσοχή του κόσμου. Ένα από αυτά είναι το εξαιρετικά σπάνιο R34 Z-Tune, με το συγκεκριμένο μοντέλο που πρωταγωνιστεί να κατέχει τον τίτλο του πιο ακριβού και επιθυμητού R34 GT-R.


Πριν φτάσουμε στο μοντέλο, να πούμε πως η Nissan και η Nismo δημιούργησαν το πρώτο Z-Tune το 2003 θέλοντας να «απογειώσουν» το στυλ της γενιάς R34, ωστόσο όταν δόθηκε το «πράσινο φως» για την κατασκευή του, το R34 είχε ήδη φτάσει στο τερματισμό της παραγωγής του. Ωστόσο η Nismo πήρε στην κατοχή της 12 μεταχειρισμένα Skyline R34 GT-R V-Spec, με το καθένα να έχει στο κοντέρ λιγότερο από 29.000 χιλιόμετρα και στη συνέχεια τα μετέτρεψε σε Z-Tune. Σε αυτά προσθέστε και ακόμα 7 που δόθηκαν από τους ιδιοκτήτες τους προκειμένου να ακολουθήσουν τον ίδιο δρόμο, φτάνοντας έτσι στον τελικό αριθμό των 19 αυτοκινήτων!
 
Σε ότι αφορά τις αλλαγές που υπήρξαν σε σχέση με τα υπόλοιπα R34, ο κινητήρας RB26DETT της Nissan έλαβε νέα εξαρτήματα, αναβαθμίζοντας μεταξύ άλλων το τούρμπο. Η χωρητικότητα αυξήθηκε με τη σειρά της στα 2,8 λίτρα επιτρέποντας έτσι στη Nismo να πάρει από το μοτέρ των αριθμό των 500 ίππων.
 
Όλα τα συγκεκριμένα αυτοκίνητα ήταν βαμμένα σε ασημί χρώμα εκτός από ένα που έλαβε εκ νέου το μωβ χρώμα (Midnight Purple III). Φτάνοντας λοιπόν στο σήμερα, ένα από τα ασημένια αυτοκίνητα πέρασε από ολοκληρωμένο πρόγραμμα αποκατάστασης στην Ιαπωνία και έλαβε το χρώμα Midnight Purple III, υποστηρίζοντας πως είναι πιο ακριβό R34 GT-R στον κόσμο με την αξία του να τιμάται πάνω από τις 500.000 δολάρια.
 
Πάρτε μία γεύση στο βίντεο που ακολουθεί.
 

AUTOFIT PASXA
4green