Η πρώτη Skoda Octavia της νέας 4ης γενιάς βγήκε από το εργοστάσιο της εταιρείας στο Μπόλεσλαβ της Τσεχίας.

Ξεκίνησε η παραγωγή της νέας Skoda Octavia

2.670 Επισκέψεις στο άρθρο (29/11/2019)

Η πρώτη Skoda Octavia της νέας 4ης γενιάς βγήκε από το εργοστάσιο της εταιρείας στο Μπόλεσλαβ της Τσεχίας, με τη μάρκα να ανακοινώνει επίσημα την έναρξη παραγωγής του best seller μοντέλου της.


Η νέα γενιά της Octavia έρχεται να προστεθεί στις τρεις προηγούμενες οι οποίες είχαν σημαντική απήχηση στο αγοραστικό κοινό, αφού όπως αναφέρει η φίρμα περίπου 400.000 μονάδες παραδίδονται κάθε χρόνο. Μάλιστα η Skoda υπογραμμίζει πως συνολικά έχει κατασκευάσει πάνω από 6,5 εκατομμύρια μονάδες.
 
«Η έναρξη της παραγωγής της νέας Octavia στο κεντρικό μας εργοστάσιο σηματοδοτεί την αρχή ενός νέου κεφαλαίου στην εντυπωσιακή ιστορία της μάρκας μας. Έχουμε επενδύσει στην ανακαίνιση των γραμμών παραγωγής μας, επιτρέποντάς μας να κατασκευάσουμε την καλύτερη Octavia που έγινε ποτέ και μάλιστα εγκαίρως για την 60η επέτειό της», ήταν τα λόγια του Michael Oeljeklaus, μέλος του διοικητικού συμβουλίου της Skoda.
 
Παράλληλα η εταιρεία κάνει λόγο πως κάθε μέρα 1.150 μονάδες της νέας Octavia βγαίνουν από τη γραμμή παραγωγής προκειμένου να φτάσουν στα χέρια των νέων τους ιδιοκτητών.
 
Τέλος να θυμίσουμε πως σε σχέση με την προηγούμενη γενιά της Octavia, το μήκος του αμαξώματος έχει αυξηθεί κατά 19 χιλιοστά (στα 4.689 χλστ.) και το πλάτος κατά 15 χλστ. (στα 1.829 συνολικά), ενώ το μεταξόνιο μετράται στα 2.686 χλστ. Όλα τα εξαρτήματα εσωτερικά έχουν ανασχεδιαστεί και αυξάνουν τα περιθώρια χώρων. Το πορτ-μπαγκάζ έχει χωρητικότητα 610 λίτρων για την απλή εκδοχή, ενώ η Combi έχει πάρει και 30 λίτρα μπόνους ανεβαίνοντας πλέον στα 640. 

SPRING SEAT
citroen