To 500ράκι στην έκδοση Primavera.

Συνεχίζει το Fiat 500 με ICE κινητήρες

2.072 Επισκέψεις στο άρθρο (9/3/2020)

Παρά τον ερχομό του αμιγώς ηλεκτρικού 500e, η Fiat δεν έχει καμία πρόθεση να σταματήσει την παραγωγή του λιλιπούτειου μοντέλου στις εκδόσεις εσωτερικής καύσης.


To Fiat 500e είναι το νέο μέλος στην κατηγορία των ηλεκτρικών μίνι αυτοκινήτων πόλης που συνεχώς επεκτείνεται. Ο λόγος είναι ότι οι εταιρείες προτιμούν να κάνουν τα πρώτα τους βήματα στην ηλεκτροκίνηση με μικρών διαστάσεων αυτοκίνητα γιατί λόγω του μικρού  βάρους τους μπορεί να εκτοξευτεί η ηλεκτρική τους αυτονομία και ταυτόχρονα, επειδή μπορούν να φορτιστούν εύκολα, αφού κινούνται επί το πλείστον μέσα στις πόλεις όπου οι υποδομές «ανεφοδιασμού» είναι πιο ανεπτυγμένες.

Πάρα ταύτα, οι κινητήρες εσωτερικής καύσης συνεχίζουν να βρίσκονται στην κορυφή των πωλήσεων και αυτό είναι κάτι που το γνωρίζει η Fiat. Έτσι λοιπόν, η εταιρεία ξεκαθάρισε πως το 500ράκι δεν πρόκειται να βγει από τις γραμμές παραγωγής αλλά θα συνεχίσει να προσφέρεται με κινητήρες εσωτερικής καύσης αλλά και στην καινούρια υβριδική έκδοση. Μιλώντας σε ξένα μέσα το αφεντικό της Fiat, κ. Οlivier Francois δήλωσε πως το 500e στοχεύει στους καταναλωτές που έχουν «γερό» πορτοφόλι ενώ το απλό 500ράκι ξεκινά από πολύ πιο χαμηλή τιμή αλλά μπορεί αυτή να αυξηθεί ανάλογα το εξοπλιστικό επίπεδο και τα «καλούδια» που μπορεί να προσθέσει ο πελάτης αν το επιθυμεί.

Ο κ. Francois φάνηκε ιδιαίτερα αισιόδοξος για το μέλλον των ηλεκτρικών δηλώνοντας: «Πρέπει να είμαστε έτοιμοι. Αυτή την στιγμή υπάρχει υπολογίσιμη ζήτηση αλλά αυτή θα εκτοξευθεί σύντομα λόγω των νέων κανονισμών στις εκπομπές ρύπων. Δεν ξέρουμε φυσικά σε τι βαθμό. Έχουμε τώρα ένα μοντέλο με δύο διαφορετικές προσεγγίσεις. Το ηλεκτρικό 500ράκι έχει χαρακτήρα επαναστατικό και δεν πρόκειται για μια εξέλιξη του μοντέλου».
 
 

ford
NISSAN