3 φωτογραφίες »

To νέο Nissan Juke.

Η Nissan γιορτάζει τα 10 χρόνια πορείας του Juke

2.327 Επισκέψεις στο άρθρο (15/10/2020)

To 2020 συμπληρώνονται 10 χρόνια από την στιγμή που η Nissan τάραξε τα νερά με το λανσάρισμα του Juke πρώτης γενιάς πουλώντας πάνω από 1,5 εκατομμύρια αυτοκίνητα.


Το 2010, η Nissan τράβηξε το ενδιαφέρον του κοινού με το λανσάρισμα του compact crossover Juke. Μέχρι τότε, δεν υπήρχε τίποτα στην αγορά με την τέτοια φρέσκια και φουτουριστική σχεδίαση και μάλιστα, ήταν ένα από τα μοντέλα που καθόρισαν την κατηγορία των crossover, όπως την ξέρουμε σήμερα.

Στα χρόνια που ακολούθησαν το λανσάρισμά του, οι πωλήσεις ξεπέρασαν κατά πολύ τις αρχικές προσδοκίες της Nissan καθώς κατάφερε να πουλήσει πάνω από 1,5 εκατομμύρια αυτοκίνητα. Η δεύτερη γενιά Juke παρουσιάστηκε τον Οκτώβριο του 2019.

Αισθητικά, το νέο Juke διατηρεί εν πολλοίς το ντιζάιν που τάραξε τα νερά στο παρελθόν με τα ξεχωριστά φωτιστικά σώματα στο εμπρός μέρος και τις έντονες καμπύλες, έχοντας υιοθετήσει ωστόσο και τα πιο πρόσφατα σχεδιαστικά στοιχεία της μάρκας, χωρίς όμως να αλλοιώνεται η μοναδική του ταυτότητα. Επιπλέον, προτάσσει ένα αθλητικό ύφος με δύο ασύμμετρες νευρώσεις στο πλάι, μία στους εμπρός ώμους και μία που ξεκινά χαμηλά κάτω από τον καθρέπτη και καταλήγει στα πίσω νέα φωτιστικά σώματα, καθώς επίσης και με ζάντες αλουμινίου έως και 19 ιντσών. Το σπορτίφ ίματζ τονίζεται εκτός των άλλων από την κεκλιμένη προς το πίσω μέρος «αιωρούμενη» λόγω της διχρωμίας οροφή, τύπου κουπέ, και τα κρυφά χερούλια στις πίσω πόρτες. Εξοπλισμένο στάνταρ με πλήρη  τεχνολογία LED, το τελευταίο Juke διατηρεί τους χαρακτηριστικούς κυκλικούς προβολείς με τη νέα υπογραφή σχήματος Y, που συμπληρώνουν τη μάσκα V-Motion της Nissan. Ένα αποκλειστικό χρώμα του αμαξώματος, το Fuji Sunset, είναι διαθέσιμο για να συμπληρώσει την παλέτα των 11 χρωμάτων.

Αξίζει να σημειώσουμε πως το Juke έχει μεγαλώσει σε διαστάσεις, ενώ παράλληλα το βάρος του έχει μειωθεί κατά 23 κιλά. Πιο συγκεκριμένα, όσον αφορά στις διαστάσεις, το μήκος ορίζεται στα 4.210 χλστ., το πλάτος στα 1.800 χλστ. και το ύψος στα 1.595 χλστ.. Σύμφωνα με το ιαπωνικό στρατόπεδο, το νέο μοντέλο διαθέτει μια πιο άκαμπτη πλατφόρμα που προσφέρει καλύτερη σταθερότητα, απόδοση, δυνατότητες κατευθυντικότητας στις στροφές, καθώς και νέα επίπεδα εμπιστοσύνης και ελέγχου.
 

ELASTIKA 2024
OPEL