2 φωτογραφίες »

Η τιμή του VW Golf TGI στην Ελλάδα

14.270 Επισκέψεις στο άρθρο (11/1/2021)

Στη διάθεση του ελληνικού κοινού βρίσκεται πλέον το Volkswagen Golf 8ης γενιάς σε έκδοση (TGI) φυσικού αερίου (CNG), με την ελληνική αντιπροσωπεία να γνωστοποιεί την τιμή του μοντέλου.


Η όγδοη γενιά του VW Golf διατίθεται με μεγάλη γκάμα κινητήρων, επιτρέποντάς στους ενδιαφερόμενους να επιλέξουν ανάμεσα σε βενζίνη, ντίζελ, καθώς και υβριδικά. Μάλιστα τα τελευταία χρόνια έχει προστεθεί στις επιλογές και η έκδοση με φυσικό αέριο κάτι που ισχύει και για την 8η γενιά του γερμανικού best seller.
 
Όπως γνωστοποίησε επίσημα η ελληνική αντιπροσωπεία το μοντέλο είναι πλέον διαθέσιμο και στη χώρα μας, με το κόστος απόκτησης να ξεκινά από τις 26.250 ευρώ. Θυμίζουμε πως η αυτονομία του VW Golf TGI καταναλώνοντας αποκλειστικά CNG να ανέρχεται περίπου στα 400 χιλιόμετρα.
 
Η συνολική χωρητικότητα δεξαμενής του CNG είναι επί του παρόντος 115 λίτρα ή 17,3 κιλά, ενώ παρούσα είναι και μία δεξαμενή για τη βενζίνη χωρητικότητας 9 λίτρων. Η εταιρεία υπόσχεται πως ο κινητήρας TSI 1,5 λίτρων (130 PS) καταναλώνει 4,3 - 4,1 κιλά CNG ανά 100 χιλιόμετρα με εκπομπές CO2 117 - 111 γραμ./χλμ .
 
Σύμφωνα με τη γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία η μετάβαση σε λειτουργία κατανάλωσης CNG σημαίνει 25% λιγότερες εκπομπές άνθρακα από ό, τι με έναν τυπικό βενζινοκινητήρα, ενώ ο ανεφοδιασμός με βιομεθάνιο ή e-gas οδηγεί σε ακόμη καλύτερη ισορροπία άνθρακα.

Mercedes
skoda