Το τωρινό smart fortwo.

Στην Geely το 50% της smart;

1.644 Επισκέψεις στο άρθρο (27/3/2019)

Aυτή φαίνεται πως είναι η λύση που βρήκε η Daimler για να αποφευχθεί το «κλείσιμο» της smart.

Έτοιμη να πουλήσει το 50% των συνολικών μετοχών της smart στην Geely είναι η Daimler σύμφωνα με χθεσινό δημοσίευμα των Financial Times που επικαλείται πηγές στο περιβάλλον των δύο αυτών εταιρειών.

Γίνεται ακόμα γνωστό πως η συμφωνία θα επισημοποιηθεί λίγο πριν την Έκθεση Αυτοκινήτου της Σαγκάης τον Απρίλιο, ωστόσο πρέπει να σημειώσουμε πως, αν και ζητήθηκε κάποιο σχόλιο από τις Daimler και Geely, και οι δύο φίρμες αρνήθηκαν να σχολιάσουν το δημοσίευμα.
 
Πριν τους Financial Times, είχε προηγηθεί το ρεπορτάζ της γερμανικής εφημερίδας Ηandelsblatt που ανέφερε πως η Daimler εξετάζει σοβαρά το ενδεχόμενο να βάλει τέλος σε όλα τα project της smart, όντας δυσαρεστημένη από το γεγονός ότι η μάρκα δεν κατάφερε να φτάσει το όριο των 200.000 πωλήσεων νέων αυτοκινήτων που είχε τεθεί το 2018 και ταυτόχρονα προξένησε 500 με 700 εκατομμύρια ευρώ ζημιά στον ισολογισμό της μητρικής Daimler, σύμφωνα με τον επενδυτικό οίκο Evercore ISI.

Υπενθυμίζουμε πως η Geely πριν από περίπου ένα χρόνο αγόρασε σχεδόν το 10% των μετοχών της Daimler. Aν τελικά προχωρήσει η εξαγορά τoυ 50% της smart, τότε είναι πολύ πιθανό να μεταφερθεί η παραγωγή στην Κίνα και να μετατραπεί η μάρκα σε μια εταιρεία που παράγει αποκλειστικά ηλεκτρικά mini αυτοκίνητα.
 

SPRING SEAT
citroen