Η τωρινή SL.

Στα χέρια της AMG η νέα γενιά Mercedes SL

2.233 Επισκέψεις στο άρθρο (19/4/2019)

H Daimler αποφάσισε η νέα γενιά της Μercedes SL να κατασκευαστεί εξ ολοκλήρου από την ΑΜG. Διαβάστε τι πρέπει να περιμένουμε.

Kάτω από την σκεπή της AMG και δίπλα στην Mercedes AMG GT θα κατασκευαστεί η νέα γενιά της Mercedes SL, σύμφωνα με όσα ήρθαν στο φως στο περιθώριο της Έκθεσης Αυτοκινήτου της Νέας Υόρκης.

Το αφεντικό της AMG, κ. Τοbias Moers αποκάλυψε πως η ανάπτυξη του μοντέλου έχει ήδη ξεκινήσει και ότι θα λάβει υβριδικά κινητήρια σύνολα ενώ σημείωσε πως κάποια πρωτότυπα ίσως κατασκευαστούν μέσα στο 2019. Ο ίδιος είπε συγκεκριμένα: « To γεγονός ότι την ανέλαβε η AMG είναι σπουδαίο. Έχουμε μεγάλη ευθύνη και είναι τιμή για μας. Δείχνει πως δεν κάνουμε κακή δουλειά. Θα είναι ένα απαιτητικό πρόγραμμα. Θα δείτε κάποια πρωτότυπα μέσα στο 2019.»
 
Σχετικά με το τι πρέπει να περιμένουμε από τη νέα SL, ο Moers δήλωσε: «H SL ήταν ένα πολύ σημαντικό μοντέλο για μας αλλά είναι καιρός να αλλάξουμε λίγο τον χαρακτήρα της και να φέρουμε πίσω το παλιό της DNA, να την κάνουμε πιο σπορ. Στόχος μας είναι να πετύχουμε την τέλεια αναλογία μεταξύ άνεσης και fun to drive χαρακτηριστικών».

Όσον αφορά τα κινητήρα σύνολα ο Μοers δήλωσε: «Mετά το 2021 δεν θα υπάρχει AMG μοντέλο που δεν θα «ηλεκτριστεί». Οι υβριδικές εκδόσεις θα γίνουν πολύ σημαντικές στο μέλλον. Πώς αλλιώς θα επιβιώσει η κατηγορία σπορ αυτοκινήτων αν δεν έχει υβριδικά κινητήρια σύνολα;»

H νέα SL αναμένεται να κάνει ντεμπούτο το 2022.
 

ELASTIKA 2024
OPEL