Aξίζει να σημειωθεί πως η SL 63 δεν προσφέρεται πλέον στην Γερμανία.

Η Mercedes λέγεται πως ήδη αναπτύσσει τη νέα γενιά της SL-Class.

Πέφτει η αυλαία για την Mercedes-AMG SL 63

1.561 Επισκέψεις στο άρθρο (23/5/2019)

Το γερμανικό roadster υψηλών επιδόσεων θα σταματήσει να προσφέρεται στην Ευρώπη έως το τέλος αυτού του μήνα.

Tέλος στην παραγωγή της Mercedes-AMG SL 63 πρόκειται να βάλει η μάρκα αυτόν τον μήνα σύμφωνα με πληροφορίες από ξένα μέσα ενημέρωσης. Η απόφαση αυτή φαίνεται πως αφορά μόνο την ευρωπαϊκή αγορά και όχι αυτή των ΗΠΑ.

Ο λόγος που πέφτει η αυλαία για το γερμανικό roadster είναι ότι η Mercedes αντιμετωπίζει σοβαρές δυσκολίες στο να εναρμονίσει τον twin-turbo V8 κινητήρα των 5,5 λίτρων με τα νέα όρια στις εκπομπές ρύπων που έχουν τεθεί από την Ε.Ε.. Αλλωστε δεν έχει περάσει μεγάλο χρονικό διάστημα από τότε η φίρμα αποφάσισε στην μείωση της απόδοσης του μοτέρ κατά 15 άλογα για να μειώσει τα γραμμάρια CO2 που παράγονται από το κινητήριο σύνολο της SL 63.
 
Aξίζει να σημειωθεί πως η SL 63 δεν προσφέρεται πλέον στην Γερμανία, ενώ η κίνηση αυτή έρχεται λίγο μετά την ανακοίνωση πως «κόβεται» άμεσα και η SL 65 έκδοση του μοντέλου με τον V12 κινητήρα, ο οποίος θα προσφέρεται πλέον μόνο στη Maybach γκάμα.

Πάντως, η Mercedes λέγεται πως ήδη αναπτύσσει τη νέα γενιά της SL-Class για να αντικαταστήσει το τωρινό μοντέλο που βρίσκεται στην αγορά εδώ και 6 χρόνια. Σκοπός της εταιρείας είναι να την βασίσει στο δάπεδο της AMG GT και να δημιουργήσει ένα αυτοκίνητο πολυτελές και άνετο αλλά με έντονα σπορ χαρακτηριστικά. Μέσα στο πλάνο είναι η διάθεση και υβριδικών εκδόσεων ενώ το σύστημα τετρακίνησης πιθανώς θα είναι μέρος του στάνταρ εξοπλισμού.

ELASTIKA 2024
OPEL