Πολλές είναι οι μάρκες που ανησυχούν για το ενδεχόμενο επιβολής προστίμου από την ΕΕ, όχι όμως η Peugeot.

Δεν ανησυχεί για πρόστιμο ρύπων η Peugeot

3.127 Επισκέψεις στο άρθρο (8/10/2019)

Πολλές είναι οι μάρκες που ανησυχούν για το ενδεχόμενο επιβολής προστίμου από την ΕΕ λόγω των αυστηρών μέτρων για τις εκπομπές ρύπων και διοξειδίου του άνθρακα, ωστόσο για την Peugeot δεν ισχύει κάτι τέτοιο, όπως γνωστοποίησε ο ίδιος ο CEO της γαλλικής μάρκας.


«Η παραγωγή του Οκτωβρίου, τα μοντέλα της οποίας θα πωληθούν τον Γενάρη του 2020 είναι ήδη πλήρως συμβατά με τον μέσο όρο των 93 γραμμαρίων ανά χιλιόμετρο διοξειδίου του άνθρακα, που πρέπει να έχει η μάρκα της Peugeot το επόμενο έτος», ήταν τα ακριβή λόγια του διευθύνοντα συμβούλου της φίρμας Jean-Philippe Imparato.
 

Μάλιστα ο ισχυρός άντρας του «λιονταριού» υπογράμμισε πως η καταβολή προστίμων δεν αποτελεί πρόβλημα για την Peugeot, αναφέροντας επιπλέον πως: «Δεν χρειάζεται να εξαναγκαστούμε να καταχωρήσουμε τα μοντέλα υψηλών εκπομπών ρύπων μέχρι το τέλος του έτους, επειδή ήδη ευθυγραμμίζουμε την παραγωγή με τις ανάγκες εκπομπών του επόμενου έτους».
 
Αξίζει να σημειωθεί πως αναλυτές, εδώ και αρκετό καιρό, έχουν προειδοποιήσει τις αυτοκινητοβιομηχανίες πως θα μπορούσαν να πληρώσουν στο σύνολο πολλά δισεκατομμύρια ευρώ ως πρόστιμο εάν δεν πιάσουν τους στόχους που έχει θέσει η ΕΕ για τη μείωση των ρύπων και του CO2.
 
Τέλος κατά το παρελθόν ο Jean-Philippe Imparato είχε αναφέρει πως το μερίδιο των ντίζελ αυτοκινήτων στην αγορά έχει μειωθεί κατά περίπου 7 ποσοστιαίες μονάδες ετησίως τα τελευταία τέσσερα χρόνια, έχοντας φτάσει στο 34% από το 60% που ήταν το 2015.

Mercedes
skoda