Ο turbo βενζινοκινητήρας των 1,3 λτ. της Mercedes αποδεικνύεται ικανότατος και σε αυτή την έκδοση.

    Κινητήρας: Οι 109 ίπποι του, σου φτάνουν...

    316.483 Επισκέψεις στο άρθρο (25/12/2019)

    Μέχρι εδώ, αυτή η A-Class είναι ακριβώς όπως οι μεγαλύτερες εκδόσεις της και προβάλλει σε όλα τα επίπεδα τις αρετές της νέας γενιάς σε αισθητικό, τεχνολογικό, χωροταξικό και εξοπλιστικό επίπεδο. Όπως θα δούμε στη συνέχεια, το προφίλ της ενισχύεται και σε μηχανικό αλλά και οδηγικό επίπεδο, αρχής εξαρχής από τον νέο 1,33 λίτρων κινητήρα που την εφοδιάζει. Και πάλι λοιπόν, κάτω από το καπό της «βασικής» A-Class βρίσκεται ο νέος αυτός κινητήρας, ο οποίος είναι υπερτροφοδοτούμενος αλλά η απόδοσή του ανέρχεται στους 109 ίππους. Είναι έτσι κατά 27 ίππους χαμηλότερη από την έκδοση Α 180, η οποία με τη σειρά της είναι κατά 27 ίππους χαμηλότερη από την κορυφαία έκδοση αυτού του κινητήρα, που συναντάμε στην έκδοση Α 200 (163 ίπποι).

    Αυτό αποτελεί άλλο ένα δείγμα της προσεγμένης πολιτικής της εταιρείας ώστε να δημιουργήσει το χώρο και να κρατήσει «ίσιες» αποστάσεις μεταξύ των εκδόσεών της, ούτως ώστε κάθε μία ξεχωριστά να έχει το δικό της ρόλο μέσα στην γκάμα της.

    Στην πράξη, το μηχανικό αυτό σύνολο εντυπωσιάζει με τον πολιτισμένο του χαρακτήρα, προβάλλοντας καλά χαρακτηριστικά λειτουργίας, με ελαστικότητα από χαμηλές στροφές και θετικό τράβηγμα παρά τους 109 ίππους του, που μόνον στο άκουσμα «δείχνουν» λίγοι.

    Μπορεί σαφώς με μεγάλη επιλεγμένη σχέση από χαμηλά και σε υψηλές στροφές λειτουργίας να είναι αισθητή η διαφορά απόδοσης από την αμέσως ισχυρότερη, όμως επΆ ουδενί δεν μπορεί να θεωρηθεί αδύναμος για την Α 160. Οι επιδόσεις για του λόγου του αληθές, είναι ανταγωνιστικές και σε κάθε περίπτωση ικανοποιητικές, με τις διαφορές σε σχέση με την αμέσως μεγαλύτερη έκδοση Α 180 να είναι περίπου 1 δλ. στις επιταχύνσεις από στάση και κατά 2,0 δλ. υποδεέστερες στις επιταχύνσεις εν κινήσει. Η κατανάλωση τέλος, προσεγγίζει τα 8,0 λτ./100 χλμ. σε πραγματικές συνθήκες κίνησης.

    ΠροηγούμενηΕπόμενη σελίδα

    ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ (κάντε κλικ στη σελίδα που σας ενδιαφέρει)

    PEUGEOT NEW EVANS
    4green