Έρχεται νέο Volvo C60;

20.067 Επισκέψεις στο άρθρο - Ημερομηνία δημοσίευσης: 18/1/2019

Λίγο μετά την επίσημη πρώτη του νέου Volvo S60, ανεξάρτητος σχεδιαστής πήρε ανά χείρας την ψηφιακή του πένα και δημιούργησε την coupe, αλλά και την «ανοιχτή» εκδοχή του.

Το τέλος παραγωγής του Volvo C70 περίπου πριν μια πενταετία σήμανε και την έναρξη μιας «άνυδρης» εποχής για τη μάρκα στην κατηγορία των coupe cabriolet. Ωστόσο, σήμερα, μετά την επίσημη παρουσίαση του νέου Volvo S60 έρχονται στο φως της δημοσιότητας οι πρώτες προτάσεις των ανεξάρτητων σχεδιαστών της Ascariss Design για την coupe και την cabriolet εκδοχή του.

Σε ό,τι αφορά το αισθητικό κομμάτι οι άνθρωποι του σχεδιαστικού οίκου έχουν κάνει τις απαραίτητες αλλαγές ούτως ώστε το σεντάν της Volvo να μεταμορφωθεί σε αυτούς τους δύο τύπους αμαξώματος. Πιο αναλυτικά, στο coupe τρίθυρο παρατηρούμε την έντονα κεκλιμένη οροφή στο πίσω μέρος, χωρίς ωστόσο να αλλάζει κάτι ουσιαστικό στο υπόλοιπο αμάξωμα. Από εκεί και έπειτα, στο cabriolet συναντούμε πιο εμφανείς αλλαγές μιας και η οροφή απουσιάζει εντελώς, αν και δεν δίνεται κάποιο δείγμα για το αν o σχεδιαστής έχει φανταστεί το μοντέλο ως hard top ή soft top.
 

Σε κάθε περίπτωση, εφόσον υλοποιηθεί μια τέτοια πρόταση, τα C60 Coupe και Cabriolet θα βασιστούν στην Scalable Product Architecture (SPA) πλατφόρμα πάνω στην οποία έχουν «χτιστεί» μεταξύ άλλων και τα XC60, XC90 και V60 το οποίο και οδηγήσαμε πριν λίγες μέρες. Επιπλέον, δεδομένη θεωρείται και η εισαγωγή τεχνολογιών και συστημάτων ασφάλειας που συναντούμε στα υπόλοιπα μοντέλα της μάρκας.

Χωρίς να υπάρχουν πληροφορίες για το αν οι άνθρωποι της Volvo έχουν στα σχέδια τους την ένταξη του C60 Coupe ή του C60 Cabriolet στη γκάμα, μιας και προς το παρόν τα δύο μοντέλα ανήκουν αποκλειστικά στη σφαίρα της φαντασίας, μόνο υποθέσεις μπορούμε να κάνουμε για τη γκάμα των μηχανικών συνόλων που θα τις εξοπλίζει. Βάσει λογικής, θα εφοδιαστούν με τα ίδια μηχανικά και υβριδικά σύνολα του S60, δηλαδή με τον 2-λιτρο turbo βενζινοκινητήρα ισχύος έως και 310 ίππων, με την απόδοση του υβριδικού να αγγίζει έως και τα 400 άλογα. 

Εσείς θα θέλατε να δείτε τη Volvo να επιστρέφει με ένα coupe ή cabrio μοντέλο;

5 διαθέσιμα άρθρα για VOLVO  S60