Προϊόντα - Βελτιωμένα Αυτοκίνητα - Alfa Romeo 147 I.C.E

Interfire - Alfa Romeo 147 I.C.E
H εταιρεία Dousis Sound δίνει μια… διαφορετική διάσταση στον όρο «I.C.E.». Η Alfa Romeo 147 αποτελεί την πρόταση που θα συγκινήσει αυτόν που θέλει υψηλή πιστότητα με όσο το δυνατόν πιο διακριτικές επεμβάσεις στο αυτοκίνητο του.
Γι’ αυτούς που δεν έχουν εντρυφήσει στο χώρο της ηχητικής βελτίωσης, η ιδέα ενός μοντέλου «I.C.E.» (In Car Entertainment) παραπέμπει σε προτάσεις με πληθώρα τεράστιων ηχείων στις πόρτες, με το πίσω μέρος της καμπίνας να φιλοξενεί κάθε λογής ενισχυτή και sub-woofer παρά καθίσματα και φυσικά τον χώρο αποσκευών χωρίς καμία πλέον χρηστικότητα.
Πρέπει να παραδεχτούμε πως ακόμη κι εμείς, χωρίς να έχουμε την πολυετή εμπειρία στο χώρο της ηχητικής βελτίωσης, αναμέναμε μια ανάλογη πρόταση όταν ήρθαμε για πρώτη φορά σε επαφή με τον κ. Ανδρέα Δούση, υπεύθυνο της εταιρείας που εδρεύει στη Λ. Θηβών 108 στο Περιστέρι.
Ο κ. Δούσης όμως μας διέψευσε πολύ ευχάριστα εμφανίζοντάς μας μια δουλειά που αν μη τι άλλο συμβαδίζει άριστα με τις προδιαγραφές και τα πρότυπα του εργοστασιακού μοντέλου. Οι επεμβάσεις, δηλαδή, που έχουν πραγματοποιηθεί στο εσωτερικό της Alfa Romeo 147 είναι τόσο διακριτικές και τόσο καλαίσθητες που είναι καθ’ όλα ικανές να συγκινήσουν ακόμη και τους πιο ορκισμένους πολέμιους της εν λόγω «τάσης». δεν έχει υποστεί επεμβάσεις και περαιτέρω «τρύπες» το αμάξωμα της Alfa ενώ ο χώρος αποσκευών, παρά την προσθήκη του sub-woofer 15 ιντσών της Interfire, δεν έχασε μεγάλος μέρος της χρηστικότητάς του.
Κατά πρώτον, η πηγή ακούει στο κωδικό όνομα IVA W505 και ανήκει στην, κατά σειρά ετών premium πρόταση στα συστήματα ήχου, οικογένεια της Alpine. Με διάσταση touch screen οθόνης 7 ιντσών με θύρα USB και υποδοχή για i –Pod. Όπως είναι εύλογο διαθέτει δυνατότητα αναπαραγωγής CD, DVD και MP3. Συν τοις άλλοις διαθέτει TV Tuner, blue-tooth και σύστημα πλοήγησης. Η επιτυχία της Dousis Sound στην προκειμένη περίπτωση είναι το γεγονός πως η πηγή της Alpine μπορεί και συνεργάζεται πλήρως με τα χειριστήρια τιμονιού της Alfa Romeo 147, απλώς με την προσαρμογή κάποιων απλών στην τοποθέτηση μετατροπέων (Adaptors).
Στο τομέα της ενίσχυσης του σήματος, τα ηνία έχει αναλάβει ο ενισχυτής της Interfire με τον κωδικό IB 800.5. Πρόκειται για ένα πεντακάναλο, με σύστημα ψύξης που φέρει ανεμιστήρες. Η απόδοσή του στα 2 Ohm είναι 85 Watt RMS στα τέσσερα κανάλια που οδηγούν τα ηχεία, ενώ το 5ο κανάλι που τροφοδοτεί το ηχείο αναπαραγωγής χαμηλών συχνοτήτων είναι 320 Watt RMS, με την αρμονική του παραμόρφωση να κυμαίνεται στο 0.03 % στα 4Ohm.
Υπεύθυνο για την αναπαραγωγή χαμηλών συχνοτήτων, το γνωστό στο ευρύ κοινό Sub-Woofer, ανήκει και αυτό στην οικογένεια της Interfire (για την οποία αντιπρόσωπος είναι η Dousis Sound) και ονομάζεται IFB 15 D4. Η διάμετρός του είναι στις 15 ίντσες και η απόδοσή του φτάνει τα 500Watt RMS στα 4 Ohm. Η μέγιστη ευαισθησία του είναι στα 90db ενώ το ακριβές εύρος συχνοτήτων του ξεκινάει από τα 20 και αγγίζει τα 1.000 Hz.
Οι πόρτες της Alfa Romeo 147 δεν έχουν… παραμορφωθεί χάρη στην έλλειψη πλειάδας ηχείων. Απλώς, δύο διαιρούμενα σετ (εμπρός και πίσω) των οποίων το woofer είναι διάστασης 6,5 ιντσών και τα tweeter είναι κατασκευασμένα από τιτάνιο, διάστασης 1 ίντσας, είναι τοποθετημένα στις εργοστασιακές θέσεις. Η συνολική απόδοση του κάθε ηχείου αγγίζει τα 175 Watt RMS, ενώ το εύρος συχνοτήτων που μπορούν να αναπαράγουν κυμαίνεται μεταξύ 40Hz έως 25Khz.
Τώρα, όπως σωστά φαντάζεστε, η απλή μπαταρία δε θα μπορούσε να «σηκώσει» τις αυξημένες απαιτήσεις ρεύματος, αν και αυτές δεν ξεφεύγουν κατά πολύ από τις εργοστασιακές, έχει τοποθετηθεί μια νέα μπαταρία Ground Zero που φτάνει τα 75 Ah όντας δηλαδή ελαφρώς πιο ισχυρή από αυτή που το αυτοκίνητο φοράει όταν βγαίνει από το εργοστάσιο. Παράλληλα, προς αποφυγή ανεπιθύμητων ηχητικών παραμορφώσεων και με σκοπό την όσο το δυνατόν μεγαλύτερη πιστότητα στην απόδοση του ήχου, έχει τοποθετηθεί καλωδίωση Stinger. Κερασάκι στην τούρτα η ασφαλειοθήκη της Interfire με την ενσωματωμένη ένδειξη τάσης.

Το αισθητικό αποτέλεσμα
Εδώ λοιπόν είναι το σημείο όπου η Alfa Romeo 147 της Dousis Sound κερδίζει το παιχνίδι. Γίνεται εύκολα αντιληπτό το ότι βασικός γνώμονας στο σχεδιασμό της ηχητικής βελτίωσης του αυτοκινήτου ήταν η όσο το δυνατόν πιο διακριτική επέμβαση, χωρίς να αλλοιωθεί ίχνος από τον χαρακτήρα και φυσικά την αξιοπιστία της. Αρκεί να κοιτάξει κανείς στο χώρο αποσκευών. Αυτό που θα αντικρίσει είναι ένας πραγματικά όμορφος ενισχυτής, ντυμένος με τα υλικά που έχουν χρησιμοποιηθεί στο σαλόνι της Alfa. Μάλιστα, χάρη στο γυάλινο τμήμα που έχει τοποθετηθεί με σκοπό την προστασία του αλλά και την εμφάνισή του, παραπέμπει περισσότερο σε… καλοσχεδιασμένη βιτρίνα καταστήματος συστημάτων ήχου. Στα ίδια επίπεδα κυμαίνεται και ο χώρος που έχει χρησιμοποιηθεί για το sub woofer. Είναι τοποθετημένο σε πολυεστερικό κουτί, ντυμένο και αυτό με τις επενδύσεις του σαλονιού (μέχρι και το χρώμα στις ραφές είναι το αντίστοιχο του εσωτερικού της Alfa Romeo 147), δημιουργώντας έτσι ένα άρτιο αισθητικό αποτέλεσμα, ενώ παράλληλα η εργονομία και η χωρητικότητα του πορτ μπαγκάζ έχει θυσιαστεί στο ελάχιστο δυνατό.

Η εταιρεία
Η Dousis Sound εδρεύει στο Περιστέρι, στην λεωφόρο Θηβών 108. Από το 1985, όπου ξεκίνησε τις δραστηριότητές της, όντας παράλληλα ένας από τους πρωτοστάτες του χώρου, έχει εδραιωθεί στις καρδιές των ελλήνων που ασχολούνται με την ηχητική βελτίωση. Στην Ελλάδα, αντιπροσωπεύει τρεις μεγάλες εταιρείες συστημάτων ήχου, την Interfire, την US AMPS καθώς και την RE Audio. Από το 1998, όπου και ξεκίνησε τις δραστηριότητές της σε διαγωνισμούς ήχου ανά την υφήλιο, παρουσιάζοντας μοντέλα ICE υψηλών προδιαγραφών, έχει κερδίσει περίπου 40 διακρίσεις επιβεβαιώνοντας έτσι τον τίτλο του «ειδικού» στο χώρο του In Car Entertainment.
DOUSIS SOUND Θηβών 108 2105752798 -
ΒΕΛΤΙΩΜΕΝΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ > Βελτιωμένα Αυτοκίνητα
Κατάλογος με μάρκες και αντιπροσωπείες
Μάρκες
Αντιπροσωπείες